Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Teamsprint en Ploegachtervolging sterk bezet

Woensdag 21 november 2018

Track - Op ruim een maand voor het NK Baanwielrennen (27-30 december) in Apeldoorn, waar de individuele nummers worden betwist op zowel de sprint- als de duuronderdelen, vindt op zondag 25 november in Omnisport het Nederlands kampioenschap Ploegachtervolging en Teamsprint plaats.

Maar liefst 88 ploegen hebben zich in de diverse categorieën ingeschreven voor dit jaarlijks terugkerende evenement. Op de deelnemerslijst prijken bekende namen als de wereldkampioenen teasmprint Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Nils van 't Hoenderdaal en Matthijs Büchli. Op de duurnummers zijn onder anderen Nederlands uurrecordhouder Dion Beukeboom en de vrouwelijke wielerprofs Riejanne Markus, Winanda Spoor en Amy Pieters actief.

Het is zondag eerst de beurt aan de ploegachtervolgers. De jeugd trapt om 9.30 uur al af voor de eerste wedstrijden, de elite categorieën beginnen net na half elf aan hun kwalificaties. Net voor het middaguur worden de beste teams in de jongere categorieën aan de start verwacht om de podiumplekken te verdelen, om 13 uur doen de beste eliteteams hetzelfde. Behalve de genoemde Dion Beukeboom treden bij de mannen ook onder anderen de neven Michel en Raymond Kreder aan. Bij de vrouwen lijkt het team met Winanda Spoor, Amy Pieters, Kelly Markus en Riejanne Markus favoriet. Maar enkele talentvolle uitdagers zullen zich daar zeker niet op voorhand bij neerleggen. Om 13.30 uur wordt er gehuldigd.

 Vrijwel direct daarna begint het teamsprinttoernooi, waar vanaf 15.12 uur de elite-vrouwen in actie komen en aansluitend de elite-mannen. Bij de vrouwen strijden koppels als Kyra Lamberink-Hetty van de Wouw, Elis Ligtlee-Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx -Steffie van der Peet om de titel.  Vorig jaar won het trio Elis Ligtlee, Kyra Lamberink en Wietske Bloemhof, dat telkens van samenstelling wisselde gedurende het toernooi. Bij de mannen won toen BEAT Cycling Club de titel. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos zijn ook nu favorieten voor de winst, zeker ook omdat de mannen van de nationale ploeg zich opsplitsten: Nils van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland treden aan met Stephan Habets, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee met Joël Zuidema. om 16.10 uur beginnen hier de finales, waarna om 17 uur het programma erop zit en alle nieuwe kampioenen huiswaarts keren.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl