Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel heerst ook in zand Koksijde

Zondag 25 november 2018

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Koksijde op zijn naam gebracht. Ook in het duinzand bleek de Europees kampioen onnavolgbaar.

Een halve ronde bleef het spannend in de duinen van Koksijde maar daarna was het opnieuw showtime voor Van der Poel. De Europese en Nederlandse kampioen soleerde naar zijn dertiende zege van het seizoen en zou uiteindelijk met een voorsprong van 25 seconden finishen. 

“Opzet geslaagd. Nog eens één uur vollebak gaan om op die manier met een goed gevoel op stage te kunnen vertrekken. Dat is gelukt. Heel simpel was het wel niet vandaag. Als je als eerste aan een zandstrook begint zijn alle sporen weg. Dat is frustererend en maakt het lastig.” 

 

Van der Poel trekt volgende week vrijdag naar het Spaanse Benicassim voor een tussentijdse stage. “Vooral met het oog op duurtrainingen voor het wegprogramma dat ik volgend jaar wil afwerken. Trainingen van zes tot zeven uur zullen er zeker tussenzitten.” Hij maakt zijn rentrée op 15 december in de Scheldecross. 

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl