Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK: Goud voor Lamberink/Van de Wouw en BEAT

Zondag 25 november 2018

Blog - Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw zijn in Apeldoorn Nederlands kampioenes teamsprint gewonnen.

Zowel in de kwalificatie als de eindstrijd bleken zij te snel voor Elis Ligtlee en Laurine van Riessen. Brons ging naar Shanne Braspenninx en Steffie van der Peet.

De jonge Lamberink en Van de Wouw haalden het bij de vrouwen in de finale van ervaren krachten als Elis Ligtlee en Laurine van Riessen. Zowel in de kwalificatie als in de finale kwam het duo het sterkst voor de dag. "Bij de vrouwen hadden we drie koppels die aan elkaar gewaagd waren, dat maakte het leuk" zei Lamberink na afloop. "Maar er was wel kans om te experimenteren met verzetten en startvolgorde, ruimte die er in een wereldbeker niet is. En uiteindelijk staan we toch met het rood-wit-blauw om de schouders" vulde Van de Wouw aan.

Bij de mannen bleken de renners van BEAT Cycling Club twee keer het allersnelst. Zij versloegen in de finale Harrie Lavreysen Sam Ligtlee en Joel Zuidema.

Brons voor Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Stephan Habets.

Bij de mannen was BEAT ruim te sterk voor twee teams waarin bondscoach Hugo Haak telkens twee ervaren mannen koppelde aan een talent. "We hebben over de gehele breedte acht man voor drie ploegen. Dan had ik er voor kunnen kiezen om een sterk team tegenover BEAT te zetten en één team te hebben die geen kans maakte op de finale. Met zo'n team starten we binnenkort wel weer in de wereldbekers in Berlijn en Londen. Hier kan ik jong talent de kans geven een keer deze ervaring op te doen om met wereldkampioenen aan het vertrek te staan." Matthijs Büchli was namens BEAT erg blij met de winst. "We wisten dat we in principe de sterkst startende ploeg hadden als we onze taken goed uitvoerden. Maar voor ons als commercieel team is het winnen van de titel en deze rood-wit-blauwe truien ook gewoon belangrijk."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl