Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter verliest leiderstrui in Tour de l'Ain, Poels wint slotrit

Dinsdag 13 augustus 2013

Elite men - Tom-Jelte Slagter is er niet in geslaagd om de leiderstrui in de Tour de l'Ain te behouden. De renner van Team Belkin was niet in staat om twee overgebleven koplopers terug te halen op de Grand Colombier en moest vervolgens ook toestaan hoe een aantal  andere concurrenten bij hem weg reed. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) zorgde toch nog voor een Nederlands tintje door de slotrit naar Belly te winnen.

Poels bleef met Romain Bardet over uit een kopgroep en zag zijn vluchtmakker de eindzege veroveren in deze ronde. Slagter verspeelde op het eind van de rit nog veel tijd en viel zo weg uit de top van het klassement. Uiteindelijk werd de Groninger negende in de eindafrekening, één plaats achter Wout Poels, die de beste Nederlander werd. Overigens had Belkin met Luis Leon Sanchez wel een renner op het podium, de Spanjaard eindigde als tweede, nadat hij in de etappe vijfde was geworden.

Poels blij

Wout Poels sloot daarmee de ronde af zoals hij gewenst had: met ritwinst. "Dit is een hele mooie overwinning. Het was best een lastige etappe, maar ik kende de aankomst natuurlijk wel. De samenwerking met Bardet, die voor het klassement ging, verliep prima. Blij dat ik het heb kunnen afmaken. Dit geeft meteen ook vertrouwen voor de weken die komen!”  Voor zijn ploeg was het ook een uitstekende ronde geweest, zo concludeerde ploegleider Michel Cornelisse van Vacansoleil-DCM. "“We kwamen voor het klassement met Wout Poels. Het hele team heeft zich prima van zijn taak geweten, en ook Martijn Keizer heeft zich deze week in een ontsnapping laten zien. Wout eindigt uiteindelijk mooi in de top 10 én hij keert net als Grega Bole met een knappe overwinning terug naar huis.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl