Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen en Markus verdedigen Europese strandtitel

Vrijdag 07 december 2018

Offroad - Jasper Ockeloen bij de mannen en zijn vriendin Riejanne Markus bij de vrouwen verdedigen aanstaande zondag in de derde editie van de Cad & Company EC Beachrace in Scheveningen hun Europese strandtitel. 

De beste mountainbikers zullen tijdens de Europese kampioenschappen Beachrace in Scheveningen aan de start verschijnen. Bij de elitebikers is tweevoudig Europees Strandkampioen Jasper Ockeloen ongetwijfeld de grote favoriet. De in Amstelveen woonachtige Dordtenaar, die tevens leider is in de stand om de KNWU Strandracetopcompetitie, heeft inmiddels vijf overwinningen (zomereditie in Wijk aan Zee, de Brabant Beach Battle, Berck sur Mère in Frankrijk, Katwijk, de Beach Battle Wijk aan Zee, Koksijde en de Dijk tot Dijkrace in Den Helder) op zak. ‘’Ik ga natuurlijk proberen om voor de derde keer Europees kampioen te worden, maar dat zal met Lars Boom niet eenvoudig worden. Lars is toch een leveltje hoger, ik heb hem nog nooit geklopt. Ik hoop dat me het nu wel zal lukken, maar het zal zwaar genoeg worden’’, aldus de coureur van Monkey Town.

Naast Jasper Ockeloen en Lars Boom (Team Lotto-Jumbo) behoren ook Bram Rood (MKC-Fruit to Go), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Mike Teunissen (Team Sunweb), nationaalstrandkampioen 2016 Thijs Zonneveld (Team Giant/Theo Schilder), Ramses Bekkenk (beiden KMC-Fruit to Go), Jordy Buskermolen, Rick van Breda (beiden Monkey Town), Richard Jansen (Team Imming), Robbert de Nijs (vorig jaar tweede) en voormalig nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) tot de podiumkandidaten. De Belgen komen met onder andere kanshebbers als Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) en Giorgio D’Hoorne en de Franse strandkampioen Samuel Leroux en diens landgenoot Arnaud Molmy behoren ook tot de kandidaten voor het podium.

Bij de elitevrouwen verdedigt Riejanne Markus (Waow Deals) de Europese strandtitel. "Het EK zal superspannend worden. Ik hoop dat het gaat lukken om opnieuw kampioen te worden. Het zal met meiden als Pauliena Rooijakkers, Nina Kessler en Rozanne Slik een mooie strijd gaan worden. Daarnaast rijdt Lola Bakker ook verrassend sterk op het strand. Ik sta er goed voor, dus ga ik er samen met mijn ploeggenootje Pauliena vol invliegen’’, aldus de winnares van Hoek van Holland-Den Helder en Katwijk. Rozanne Slik (Team Sunweb), Nina Kessler (Hitec Products), nationaal strandkampioene, voormalig Europees kampioene Pauliena Rooijakkers (Waow Deals), Nathalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg), de Franse nationaal strandkampioene Laurane Meyers en de Belgische kampioene Terry Fremineur zullen zich ook gaan melden voor de strijd voor het podium.

Bij de masters heren 40+ verdedigt viervoudig winnaar in de Tour de France, Erik Dekker zijn Europese titel.

De wedstrijd over 54 kilometer (twee ronden van 27 km) loopt van Scheveningen, naar Katwijk en weer terug. In Katwijk verlaten de renners het strand voor een lastige duinpassage. Deze ronde wordt twee keer gereden. De start en finish is aanstaande zondag om 09.30 uur voor de deur van het Kurhaus op de Boulevard in Scheveningen.

Programma zondag 9 december:

09.30 uur: Start elitemannen.

09.35 uur: Start elite Masters 40-plus en basisleden.

09.45 uur: Start elitevrouwen, basisleden en cyclo’s.

Tekst en foto: Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl