Kijk ook eens op

Volg onsBas Nieuwkoop snelste in Strandcriterium Hellevoetsluis

Zaterdag 15 december 2018

Offroad - Bas Nieuwkoop heeft het Strandcriterium van Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De 21-jarige coureur van Team Invicta reed in de eerste wedstrijd uit een serie van vier van de RegioBeachraces in de laatste honderd meter weg van zijn ploeggenoot Ronan van Zandbeek uit Schijndel. Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland legde beslag op de derde plaats.

Tekst en foto: Dan Rolandus

‘’Het was met de koude wind tegen de wind in heel zwaar’’, stelde de 21-jarige Bas Nieuwkoop uit Roosendaal na zijn eerste strandzege ooit. ‘’Met de volle wind in de rug konden we volle bak gas geven en in de eerste ronde met de wind op de kop konden we ook nog snelheid houden, maar vanaf de tweede ronde hadden we last van tegenliggers.’’ Al in de eerste ronde formeerde zich een kopgroep van acht man aangevoerd door nationaal strandkampioen 2017 Ronan van Zandbeek, Marc Kivits, Robbie Gevers, Bas Nieuwkoop, Sjors van Zandbeek (allen Team Invicta Watches), Daan van Sintmaartensdijk (Alecto CT) en de Belgen Kenny Geluykens en Tom van Loon. Daarachter een groep met daarin de Hellevoeters Michael Vingerling en Kasper Schotte.

De kopgroep bleef op Robbie Gevers na lange tijd bijeen, totdat Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop het hazenpad kozen. De groep viel vervolgens door de aanzwellende gure wind langs de Noordzeekust verder uit elkaar, terwijl de achtervolgers Vingerling, Schotte en Gino Vierhouten in het slagveld dichterbij kwamen. Bas Nieuwkoop reed uiteindelijk bij de strandopgang weg van Ronan van Zandbeek. Daan van Sintmaartensdijk liet in een machtige sprint nog net de Belgen Kenny Geluykens en Tom van Loon achter zich. ‘’We zijn samen doorgereden, waarna ik voor de strandopgang van Ronan ben weggereden’’, aldus Bas Nieuwkoop, die in het komende seizoen zal uitkomen voor de wegequipe van Invicta. ‘’Ik hoop het plezier bij Invicta terug te vinden dat ik bij Willebrord Wil Vooruit ben kwijtgeraakt. De sfeer in de groep is fantastisch, dus dat hebben we al gewonnen.’’

Ines klok

Ines Klok uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen. De renster van Cyclingteam Flakkee reed attent mee in een groep cyclo’s. Patricia Doorn (Cyclingteam Flakkee) uit Melissant finishte als tweede en Anne van de Swaluw uit Kwadendamme passeerde de streep als derde. Nina Kessler (Hitec) staakte na materiaalpech in de tweede ronde de strijd evenals de Belgische strandkampioene Terry Fremineur. André van den Nieuwendijk (Cyclingteam Flakkee) soleerde bij de cyclo’s naar de overwinning. De Ouddorper kreeg achtereenvolgens zijn ploeggenoten Frank Bax uit Brielle en Michel Dekker uit Hellevoetsluis mee op het podium.

Uitslag Strandcriterium van Hellevoetsluis: 1. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 2. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 3. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 4. Kenny Geluykens (Wechelderzande, B.), 5. Tom van Loon (Gierle, B.), 6. Michael Vingerling (Hellevoetsluis), 7. Gino Vierhouten (Velserbroek), 8. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 9. Ramon Vleugel (Goes), 10. Kasper Schotte (Hellevoetsluis). Vrouwen: 1. Ines Klok (Rockanje), 2. Patricia Doorn (Melissant), 3. Anne van de Swaluw (Kwadendamme). Cyclo’s: 1. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 2. Frank Bax (Brielle), 3. Michel Dekker (Hellevoetsluis), 4. Jan David van Keulen (Stellendam), 5. Kees Spuy (Stellendam).Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl