Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hartog naar MijnBad, Verhoeven naar KMC

Woensdag 19 december 2018

Offroad - Het MijnBAD–Liv/Giant Offroad Team heeft in Larissa Hartog een nieuwe renster gevonden. Eerder kwam zij uit voor Merida Bassa.

Met de 17-jarige renster uit De Lier voegt zich daarmee opnieuw een talentvolle renster bij het team, nadat met Sophie von Berswordt-Wallrabe onlangs weer iemand op een hoger niveau werd afgeleverd. Zoals eerder gebeurde met Annemarie Worst en Manon Bakker. Hartog, die ook als veldrijdster goed uit de voeten kan, werd afgelopen zomer in Apeldoorn Nederlands kampioene mountainbike bij de junior vrouwen. In 2019 begint ze aan haar tweede seizoen in die categorie.

“Ik ben blij dat ik in MijnBAD – Liv/Giant een nieuw team heb gevonden”, aldus Hartog. “Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de komende periode. Het team lijkt me ontzettend leuk en de begeleiding is goed. Daarbij hoop ik me onder meer aan Hannah van Boven op te kunnen trekken, die zich vorig jaar bij het team heeft gevoegd. Ik ga ervoor om me verder te ontwikkelen, zodat ik straks eerst bij de juniores en daarna bij de beloftes hopelijk ook weer stappen kan zetten.”

Jan Weevers, verantwoordelijk voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team, ziet in Hartog een welkome aanwinst. “Larissa heeft de laatste seizoenen laten zien dat ze zowel op nationaal als internationaal niveau goed mee kan in de mountainbike wedstrijden”, zo zegt hij. “Wij zullen Larissa de gelegenheid geven om zichzelf zowel in de Nederlandse als buitenlandse wedstrijden weer verder te ontwikkelen.”

Vertrek Roel Verhoeven

Tegenover de komst van Hartog staat het vertrek van Roel Verhoeven bij MijnBAD – Liv/Giant. De coureur uit het Gelderse Groesbeek komt het KMC mountainbiketeam versterken in 2019. In goed overleg met zijn vorige ploeg Mijn Bad-Liv/Giant kan de in Vinkel geboren Verhoeven eind dit jaar in de Drenthe 200 al uitkomen in het blauw-groene shirt van KMC.

“Ik wil in de toekomst wat meer avontuurlijke mountainbike wedstrijden rijden en dan is KMC wel de ploeg om voor uit te komen. Ze rijden mooie etappe koersen als Cape Pioneer en de Transalp maar ook extreme wedstrijden als Offroad Finnmark, 36One Challenge en recent de Munga. Met hun ondersteuning zoek ik die races graag op en hoop ik één en ander te kunnen leren van ervaren avonturiers als Ramses Bekkenk en Bram Rood.”, aldus Verhoeven.

Foto boven: Ton Roelofs

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl