Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eneco Tour: Boom gokt net mis in Zeeland

Woensdag 14 augustus 2013

Elite men - Lars Boom heeft op Schouwen-Duivenland net naast de winst gegrepen in de derde etappe van de Eneco Tour. De renner van Belkin sprong in de finale naar een kopgroep van drie renners toe en probeerde hen vervolgens in de sprint te verschalken. Het was echter Zdenek Stybar (OmegaPharma-QuickStep) die profiteerde van zijn werk.

Boom werd derde en schoof dankzij de boniseconden wel dichter naar leider Demare in het klassement, hij staat nu tweede op 1 tel van de Fransman. De Brabander won de Eneco Tour vorig jaar. "Ik ging te vroeg aan"zei Boom later over zijn sprint. "Ik moest gaan zitten en toen kwamen ze over me heen. Maar goed, als je langer wacht, blijven ze in je wiel zitten en wordt het ook lastig." "

Woonplaats Vlijmen

 

Een ritzege had Boom de leiderstrui opgeleverd en dat was hem met het oog op de dag van morgen zeer welkom geweest. Het peloton finisht dan namelijk in Booms woon- en geboorteplaats Vlijmen. “Het is heel jammer dat ik hier niet win, want anders had ik morgen in de leiderstrui Vlijmen ingereden. Het wordt desalniettemin sowieso een speciale dag; als prof ben ik nog nooit door of naar Vlijmen gereden.”  

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl