Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blummel soleert naar zege in Ouddorp

Zaterdag 22 december 2018

Offroad - Robin Blummel soleerde aan de vooravond van de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp, aanstaande zaterdag op de Brouwersdam, in het C-Side Strandcriterium van Ouddorp naar de overwinning.

De wegrenner uit Sint Michielsgestel liet in de tweede van vier races uit de RegioBeachseries achtereenvolgens Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Bas Nieuwkoop uit Roosendaal achter zich. Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop zijn de leiders in het RegioBeachrace-klassement. Jan David van Keulen uit Stellendam behaalde in de categorie B zijn allereerste overwinning.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Robbie Gevers was in de eerste ronde al snel vertrokken, waarna Ronan van Zandbeek er op het technische deel naar toe sprong en ik samen met Bas Nieuwkoop de oversteek maakten’’, analyseerde Robin Blummel (Destil-Parkhotel Valkenburg) de samenstelling van de kopgroep. Blummel en de drie bikers van Team Invicta namen onder ideale weersomstandigheden met veel zon op het Goereese strand afstand van hun belagers. Nadat Bas Nieuwkoop en Robbie Gevers op het mulle zand hun belagers moesten laten gaan was er het Brabantse gevecht tussen nationaalstrandkampioen 2017 Ronan van Zandbeek en Robin Blummel. ‘’Ik ben op het laatste weggereden van Ronan’’, verklaarde de winnaar zijn overwinning. 

VolkerWessels-Merckx

Robin Blummel zal in 2019 uitkomen voor het clubteam VolkerWessels-Merckx. De 19-jarige tweedejaars belofte komt bij manager Allard Engels in nagenoeg een nieuw team. ‘’Het werd een beetje onzeker of Destil zou doorgaan, kreeg op 28 oktober te horen voor de zekerheid op zoek te gaan naar een andere ploeg. Twee dagen later kreeg ik een uitnodiging van VolkerWessels voor een gesprek. Het is een mooie professioneel geleide club met uitstraling en rijden een mooi programma (Top- en clubcompetitie, vrije klassiekers en de beloftecompetitie in België en Nederland, DR).’ De winnaar van de Omloop van Valkenswaard voor beloften, die ook nog een zevende tijd noteerde op het NK-Tijdrijden voor beloften, hoopt zich onder de vleugels van Allard Engels verder te ontwikkelen. ‘Ik hoop bij VolkerWessels stappen te kunnen maken’, aldus de voormalige renner van verder TWC Pijnenburg en Willebrord Wil Vooruit. ‘Ik wil een goed voorjaar rijden en wil er na het trainingskamp op Mallorca (12 t/m 20 februari, DR) staan. Daarna het NK voor beloften op de weg en de tijdrit en zou graag mijn overwinning in Valkenswaard willen verdedigen.’’

Uitslag C-Side Strandcriterium van Ouddorp: 1. Robin Blummel (Sint Michielsgestel), 2. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 4. Robbie Gevers (Schijndel), 5. Kenny Geluykens (Wechelderzande, B.), 6. Nick van der Meer (Honselersdijk), 7. Bram de Waard (Petten), 8. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 9. Alexander Chamon (Gits, B.), 10. Tom van Loon (Gierle, B.). Vrouwen: 1. Ines Klok (Rockanje), 2. Patricia Doorn (Melissant), 3. Marleen Keijzer (Middelharnis). Cyclo’s: 1. Jan David van Keulen (Stellendam), 2. Kees Spuy (Stellendam), 3. Frank Bax (Brielle), 4. Job Visser (Goedereede), 5. André van den Nieuwendijk (Ouddorp).

Foto: © Elma Hobbel-Noteboom.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl