Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Burg nationaal kampioen achtervolging

Donderdag 27 december 2018

Track - Joost van der Burg is in Apeldoorn Nederlands kampioen op de achtervolging geworden. In de finale versloeg de renner van Vlasman Cycling Jumbo-prof Koen Bouwman.

Nadat Bouwman snel opende, wist Van der Burg het tij te keren en overtuigend te winnen. Ryan Schilt eiste het brons voor zich op. Hij werd onlangs Nederlands kampioen op de 50 kilometer.

Van der Burg was content met de titel. "Eerst behoorde ik tot de formatie van de ploegenachtervolging, maar dat project is gestopt. Nu rijd ik wel andere onderdelen, maar ik miste de uitdaging van een tijdsonderdeel. Vandaar dat ik besloot voor dit kampioenschap te gaan. Het lukte met eindelijk mijn pr te breken en onder de 4.30 te komen. Het was jammer dat Dion Beukeboom er niet was als titelverdediger, hij miste na al die jaren de uitdaging, maar met Koen Bouwman had ik een prima en aansprekende tegenstander. Ik ben uiteindelijk heel blij met deze gouden plak."

De verliezend finalist kon wel leven met de uitslag. "Ik heb dit gedaan met het oog op de ploegentijdritten die ik komend jaar met Jumbo ga rijden. Ik had vrijdag de fiets pas, dus heel veel trainen kon ik niet. Achteraf startte ik wat te hard in de finale, maar ik ben blij dat ik hier uiteindelijk met zilver sta."

foto (c) Dick SoepenbergEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl