Kijk ook eens op

Volg onsBas Peters naar nieuwe zege Drenthe 200

Vrijdag 28 december 2018

Offroad - Bas Peters heeft opnieuw de Drenthe 200 gewonnen. De Limburger van MijnBad/Liv-Giant volgde zichzelf op als winnaar van deze Drentse MTB Marathon-tocht.

Peters liet Roel Verhoeven en Gerben Mos van het KMC-Fruit to Go achter zich.

“Voor de wedstrijd dacht ik dat het heel lastig ging worden om hier te winnen”, kijkt Bas Peters terug. “Maar in de laatste 30 a 40 kilometer van de wedstrijd had ik wel in de gaten dat ik de sterkste was. Ik wist dan ook dat ik het bij elkaar moest houden. In de sprint kon ik ze hebben, maar het moest natuurlijk nog wel gebeuren. Roel en Gerben probeerden het ook om de beurt, maar ik voelde dat ik de aanvallen vrij gemakkelijk op kon vangen.”

De derde zege op rij in de nog altijd vrij nieuwe wedstrijd is dus een feit. “Daar ben ik zeker heel blij mee. Het was ook echt een doel om hier nu voor een derde keer te winnen. Iedereen had het er ook over de laatste tijd. Het is absoluut niet vanzelfsprekend om drie keer op rij dezelfde wedstrijd te winnen. Zeker ook omdat ik de indruk had dat de mannen van KMC-Fruit to Go ook echt graag wilden winnen. Ze reden echt op mij. Dat maakt het extra mooi dat ik het dan toch af kon maken.”

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl