Kijk ook eens op

Volg onsTeam Imming klaar voor Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 29 december 2018

Offroad - Richard Janssen droop na de finish van de Strandrace Brouwersdam Ouddorp teleurgesteld af, wilde zich even afzonderen om de tik, die zijn medevluchter Jelle Hanseeuw hem op de streep had toegebracht, te verwerken. ‘’Ik heb nog niets gewonnen, reed net als in de voorgaande ritten voor de overwinning, dan is het zuur dat je in de laatste meters nog iemand over je heen ziet komen’’, baalde de strandbiker uit het Team Imming met de tweede plaats.

Tekst:Dan Rolandus

Richard Janssen (Team Imming) en de Belg Jelle Hanseeuw (Team Douchy Thalassa) hadden zich halverwege de eerste ronde van de 40 kilometer lange race over 4,5 ronden langs het ‘haringmeerlosgemaakt van het peloton. Het duo had bij de strandopgang voor de deur van het Strandpaviljoen Iloon een klein gaatje geslagen op veertien achtervolgers onder wie onder andere Thijs Zonneveld (Team Theo Schilders/Giant), de bewakers Ike Groen en Bram Imming (beiden Team Imming), nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen, Rick van Breda, Ivar Slik (allen Monkey Town), Ronan van Zandbeek (Team Invicta), Bram Rood (KMC-Fruit to Go), Robbert de Nijs (Flexwinkel), Sven Broekaert, Sem Huitema (beiden Team Beukers) en Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij). Coen Vermeltfoort moest de groep laten gaan en Jasper Ockeloen haalde het einde niet vanwege een lekke band in de voorlaatste ronde. Voor de Helderse Rick van Breda bleek drie keer terugkomen van een pechgeval teveel. Richard Janssen reed als eerste de strandopgang op, leek op weg naar zijn eerste strandzege, maar zijn belager Jelle Hanseeuw perste er een zinderende sprint uit, die teveel was voor Richard Janssen. ‘’Ik voelde hem aankomen, wist dat het nog geen kat in het bakkie was. Ik ben een paarhonderd meter voor de opgang gedemarreerd en had dit niet moeten doen. Ik had gehoopt hier te winnen, maar de laatste meters lagen net iets te ver. Het verliep daarvoor perfect. Terwijl het overgrote deel van de groep hoger op het strand ging rijden, zocht ik het langs de vloedlijn, was als tweede weg. Toen ik omkeek hadden we een gaatje geslagen, maar het was nog heel ver. De samenwerking was prima, zijn gewoon kop over kop door blijven rijden, maar hij was iets sterker, en uiteindelijk de verdiende winnaar.’’’

Egmond-Pier-Egmond
Richard Janssen hoopt de goede vorm in het nieuwe jaar mee te nemen naar Egmond aan Zee wanneer de AGU Egmond-Pier-Egmond op het programma staat. ‘’Ik ga, zoals altijd, ook in Egmond voor de overwinning en zie dan wel wat eruit rolt.’’ Bram Imming, die met zijn hand omhoog dacht dat Janssen had gewonnen, passeerde de finish als Best of the Rest als derde door Ronan van Zandbeek en Bram Rood achter zich te laten. We zaten met twee man (Ike Groen, DR) in een luxe positie, hoefden niet meer te doen dan meekoersen. De voorsprong van Richard was vooraan al opgelopen tot ruim één minuut, waardoor we op het steeds zwaardere zand met die harde koude wind zoveel mogelijk krachten konden sparen’’, aldus analyseerde Bram Imming zij race. De inwoner van Egmond Binnen behaalde in zowel in 2015 (achter Richard Janssen) als in 2016 (achter Timothy Dupont) de tweede plaats. ‘’Dat we in Ouddorp met z’n tweeën op het podium staan bevestigt de EK-vorm van de ploeg’’, kijkt Bram Imming uit naar zaterdag 12 januari wanneer de AGU Egmond-Pier-Egmond op de strandagenda staat. ‘’We hebben een hecht team, dat veel plezier maakt en altijd rijdt voor de overwinning. Egmond-Pier-Egmond is met vierduizend deelnemers de grootste strandrace van Nederland en ook heel speciaal, zeker voor mij. Ik ben voor niemand bang, ben in de sprint vrij rap. Als de mannen mij niet los rijden, durf ik met iedereen naar de streep te rijden. We gaan de komende weken hard trainen en gas terugnemen om uitgerust en goed voorbereid aan de start te staan. We hebben goede sponsors, een team met veel regiorenners (naast Richard Janssen en Bram Imming zijn dat Theo Laroo, Henk Verdonk en Toon Imming, DR), dus gaan we er voor.’’ Richard Janssen is tevens leider in de KNWU Strandracetopcompetitie.

Pauliena Rooijakkers
Pauliena Rooijakkers maakte haar faam als Europees strandkampioene volledig waar door nagenoeg de hele race langs de Noordzeekust in een straf tempo aan te houden. ‘’Het was heel zwaar en het duurde erg lang’’, verklaarde de renster van Waow Deals haar eenzame tocht. ‘’Ik had niet verwacht bij het eerste keerpunt al los te zitten. Ik ben volle bak doorgegaan, prettiger rijden dan in een groepje waarin er twijfel heerst en er niet wordt doorgereden. Deze race was een goede voorbereiding op de cross’’, gaf de Brabantse hiermee aan op Nieuwjaarsdag in het Belgische Baal haar eerste veldritwedstrijd van het seizoen af te werken en zo toe te leven naar het NK-veldrijden op zondag 13 januari in Huijbergen. Achter Pauliena Roojjakkers was er de strijd om de overige ereplaatsen tussen achtereenvolgens Rozanne Slik (FDJ), Riejanne Markus (Waow Deals), de Belgische Grace Verbeke en Nathalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg). Slik finishte als tweede en Markus completeerde het podium. Tessa Neefjes is klassementsleider in de KNWU Strandracetopcompetitie.

Marino Noordam (Westland Wil Vooruit) zegevierde bij de basisleden. De coureur uit het Westlandse De Lier nam de Noord-Hollanders Mark Stavenuiter uit Andijk en Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoei mee op het podium. Mirjam de Bruijn uit Alkmaar won bij de basisvrouwen. Ines Klok uit Rockanje finishte als tweede en de Alkmaarse Diana Ligthart werd derde.

 

Uitslag 5e Strandrace Brouwersdam Ouddorp (TC): 1. Jelle Hanseeuw (Jabbeke, B.), 2. Richard Jansen (Assendelft), 3. Bram Imming (Egmond-Binnen), 4. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 5. Bram Rood (Broek op Langedijk), 6. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 7. Ike Groen (Tuitjenhorn), 8. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 9. Ivar Slik (Bergen), 10. Sem Huitema (Schoorl). Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Rozanne Slik (Bergen), 3. Riejanne Markus (Amstelveen), 4. Grace Verbeke (Snaaskerke, B.), 5. Nathalie van Gogh (Nieuw-Vennep). Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl