Kijk ook eens op

Volg onsOok botsing houdt Van der Poel niet van winst

Zondag 30 december 2018

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross van Diegem gewonnen.

De Europees kampioen botste in één van de openingsronden op een steward, zag Michael Vanthourenhout voorbij steken, maar wist toch de leiding te heroveren en te winnen.

Achter Vanthourenhout en Toon Aerts werd Lars van der Haar vierde.

De duisternis in Diegem bracht heel wat spektakel met zich mee. Mathieu van der Poel had een slechte start, maar was na enkele ronden weer vooraan te vinden. Hij had er duidelijk zin in en trok meteen ten aanval. Hij leek op weg te zijn voor een lange solo, maar toen sloeg het noodlot toe. Een steward sprong het parcours op om een bril op te rapen en zag de koploper niet komen. De twee knalden recht op elkaar. Van der Poel was even 'groggy' en werd voorbijgesneld door Michael Vanthourenhout. De Europees kampioeen probeerde zo snel mogelijk terug te komen. Het lukte maar hij moest dan toch even bekomen in het wiel van Vanthourenhout. Op een paar ronden voor het einde besloot hij toch nog eens ten aanval te trekken. Hij raakte opnieuw weg en pakte de overwinning. 

“Ik heb het niet cadeau gekregen vandaag”, zegt van der Poel. “Het ging al mis bij de start. Bij het afzetten schoof ik weg. Ik dook pas rond de vijftiende positie het veld in. Ik voelde me goed en ik kon opschuiven en sloeg meteen een gaatje, maar toen botste ik op de steward. Ik neem hem niets kwalijk. Hij doet dat zeker niet bewust. Ik ga wel een stijve nek hebben morgen. Ik moest even herstellen en kwam nooit meer in het goede ritme. Ik ben blij dat ik toch de overwinning nog kon pakken. Het is mijn twintigste van het seizoen, dat doet deugd. Mijn doel is nu om alle acht wedstrijden van de Telenet Superprestige te winnen.” 

Foto: © Sportfoto/Piet ScholzEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl