Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom pakt leiding Eneco Tour in thuisplaats Vlijmen

Donderdag 15 augustus 2013

Elite men - Lars Boom heeft de leiding genomen in de Eneco Tour. In zijn eigen Vlijmen eindigde hij als derde in de door Andre Greipel gewonnen massasprint en pakte hij voldoende bonificatieseconden om Arnaud Demare uit het wit te rijden.

“Alleen de koers ook winnen zou nog mooier zijn”, zei Boom na afloop. “Maar dit is natuurlijk ook echt fantastisch. Ik was enorm gemotiveerd om me te laten zien in mijn eigen gemeente. Tot de laatste ronde was ik redelijk rustig en kon ik genieten van de omgeving en het publiek langs de kant. Op het laatst ben ik heel goed naar voren gereden door mijn ploegmaats.”

Titelverdediger Boom ging als eerste aan in de massasprint en kreeg alleen Andre Greipel en Giacomo Nizzolo nog over zich heen. Dankzij zijn derde plaats pakte hij vier bonificatieseconden, genoeg om de witte leiderstrui over te nemen. “Morgen de tijdrit, ik start als laatste. Het is niet te lang, en er zitten nog een paar klimmetjes in. Eigenlijk perfect voor mij. Dan wordt het zaterdag in de Ardennen nog heel zwaar. Over de zondag maak ik me niet te veel zorgen, dan gaan we over de kasseien en dat ligt me wel.”  

Greipel eindelijk beet
Voor Andre Greipel was het op de vierde dag van de Eneco Tour eindelijk raak. De Gorilla zag de afgelopen dagen steeds de massasprint ontregeld worden, maar was vandaag niet te kloppen. “Er stond inderdaad wel een beetje druk op”, erkende de Duitser van Lotto-Belisol. “Maar vandaag lukte het. De voorbereiding was perfect, het was echt teamwork.”

 

Foto: Eneco Tour



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl