TDU: Spratt wint, Nederlandse vrouwen op minuten

Vrijdag 11 januari 2019

Women - Amanda Spratt heeft in een lastige tweede etappe van de Santos Tour Down Under voor vrouwen de macht gegrepen.

De Australische kopvrouw van Mitchelton-Scott arriveerde solo op Mengler Hill in de tweede rit met 43 tellen voorsprong op ploeggenote Lucy Kennedy (tweede). De Amerikaanse Krista Doebel-Hickok werd derde op 51 tellen. 

Evy Kuijpers was de beste Nederlandse in de uitslag op de zestigste plek op acht minuten van Spratt. Wel zag CCC-Liv kopvrouw Ashleigh Moolman-Pasio zevende worden. Dat stemde ploegleider Jeroen Blijlevens tevreden. “We hadden afgesproken dat we Ashleigh als ploeg zo goed mogelijk zouden afzetten. In de aanloop naar de klim, waar de weg al golfde, deed het team zijn werk uitstekend. Ashleigh deed vervolgens haar werk ook goed, alleen waren er een paar nog net wat beter.”

Zaterdag is er de voorlaatste rit (105 kilometer). Jeroen Blijlevens: “We zullen morgen bekijken in hoeverre onze rensters hersteld zijn van deze zware etappe. Daarbij volgen we de ontwikkelingen in koers. Het klassement is grotendeels gevormd, er zijn al de nodige tijdsverschillen. Misschien leent deze rit zich voor een ontsnapping en kunnen we daarin ook wat ondernemen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl