Kijk ook eens op

Volg onsDupont klopt Boom in Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 12 januari 2019

Offroad - De torenhoge favoriet Lars Boom leek in de 21e editie van de AGU Egmond-Pier-Egmond lang uitzicht te hebben op de overwinning, maar moest na een zinderende sprint nipt zijn meerdere erkennen in de Belg Timothy Dupont. Ivar Slik uit het nabij gelegen Bergen stelde het Noord-Hollandse thuisfront dik tevreden met de derde plaats.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Ik wist dat Timothy sneller was, probeerde hem bij het ingaan van de laatste bocht nog naar boven te drukken, maar hij kwam er in het laatste stuk dan toch nog overheen’’, beschreef Lars Boom de laatste meters op de Champs-Elysées van Egmond aan Zee. ‘‘Het ging op zich wel lekker, hoewel ik niet echt de goede benen had. In vergelijking met het vlakke strand van zaterdag, was het strand er met die harde storm een stuk zwaarder geworden.’’ De 33-jarige coureur van Roompot-Charles bleek de te kloppen man langs de door een westerstorm en regenachtige woelige Noordzeekust, want bij elke ondernemende actie keken zijn belagers naar hem om de kastanjes uit het vuur te halen. De Brabander schudde onder het oog van het talrijke publiek op de terugweg na Castricum flink aan de boom, waarop de groep van circa twintig man in diverse stukken uiteen viel. In de finale bleven Lars Boom, de Belg Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert), Sven Broekaart (Team Beukers), Jordy Buskermolen (winnaar in 2017), Sebastian Langeveld (EF Education First) en Ivar Slik (Monkey Town) over om voor de overwinning te strijden. Bram Rood, Ramses Bekkenk (beiden KMC-Fruit to Go), nationaal strandkampioen en winnaar in 2018 Jasper Ockeloen (Team Sockeloen,nl), Coen Vermeltfoort (Alecto), Ronan van Zandbeek (Team Invicta), Bram Imming (Team Imming) en Thijs Zonneveld (Team Theo Schilders/Giant) restten de strijd voor plaats zeven. Na aanvallen van Sebastian Langeveld en Lars Boom reed Ivar Slik bij Egmond als eerste de strandopgang op, maar verloor net iets teveel snelheid waardoor Lars Boom en Timothy Dupont als eersten de Boulevard-Noord kwamen opdraaien. Dupont trok net als in 2016, op het rechte eind flink door en klopte Lars Boom op de streep. ‘’Het was super mooi’’, bleek Europees strandkampioen Boom zijn nederlaag enige tijd later reeds te hebben verwerkt. ‘’Het was mooi te zien hoe wij het lange lint van deelnemers (3400 deelnemers, DR) passeerden. Een bewijs dat deze enorme strandkoers hoog staat aangeschreven. Ik heb onderweg nog wel geprobeerd om weg te komen, maar die mannen in de groep trapten ook een hoog niveau waardoor ontsnappen moeilijk was.’’

Gebrand

Ivar Slik was heel blij met de derde plaats. ‘’Ik kwam om te winnen, maar ik ben heel blij met mijn podiumplaats’’, glunderde de Noord-Hollander van oor tot oor. ‘’Ik was er in 2013 met een vierde plaats dichtbij, werd nog een keer zevende en elfde, maar hier heb ik de hele winter naar toegeleefd. Ik heb er veel voor gedaan, hebben met een groepje regelmatig op het strand getraind. Ik woon in Bergen, een plaatsje dichtbij Egmond. De strandrace in Egmond leeft in heel Noord-Holland, want het is toch de grootste en belangrijkste strandrace ter wereld. Ik was gebrand, heb veel intervaltrainingen gedaan en van Beukers Rijwielen een topfiets gekregen om deze race te kunnen rijden. Ik ging als eerste de Pier rond, maar door een val moest ik in de achtervolging. Ik sloot weer aan bij Castricum, vloog daar vervolgens doorheen en had ook geen problemen met de strobalen. We bleven met zes man over. Ik wist dat Boom en Dupont de sterksten waren, maar ik kwam als eerste boven. Boom en Dupont gingen de laatste bocht in aan de buitenkant en ik koos de binnenbocht waardoor ik achteraf teveel snelheid verloor. Het was jammer dat ik niet heb gewonnen, maar zij waren toch wel sterker’’, aldus Ivar Slik, die nu al uitkijkt naar de wegopener van het seizoen, De Ster van Zwolle.

Rozanne Slik

Rozanne Slik maakte het familiefeest compleet. De wegrenster van het Amerikaanse TIBCO-SVB, haar ploeggenote Nina Kessler en Nathalie van Gogh hebben als de Beach Bastards in de AGU Egmond-Pier-Egmond bij de vrouwen huis gehouden. Nathalie van Gogh, die het komende seizoen uitkomt voor Biehler Pro Cycling, zocht heel slim de aanval door van man naar man te springen. De renster uit Nieuw-Vennep werd in deze harde strandkoers weer bijgehaald door Nina Kessler, de Belgische Grace Verbeke en Rozanne Slik. Slik trok vanaf Castricum aan haar stutten en soleerde vervolgens naar de overwinning. Nina Kessler maakte het feest compleet door beslag te leggen op de tweede plaats voor Grace Verbeke. ‘’Ik reed achter een paar sterke mannen aan en nadat die andere meiden erbij waren gekomen, moest Rozanne lossen. Ik heb haar vervolgens weer naar de kopgroep gereden en dan is het mooi als zij het ook afmaakt’’, aldus de aanvalster van het eerste halfuur, Nathalie van Gogh. Rozanne Slik kon haar geluk niet op. ‘’Ik hoorde onderweg de naam van mijn broer Ivar omroepen, wist toen nog niet dat hij derde was geworden, maar het gaf mij wel een kick. De strandrace in Egmond is het grootste evenement in Noord-Holland, daar wil je niet alleen bijzijn, maar ook winnen. Het enige nadeel is dat we voor het seizoen alleen maar op de weg trainen, maar dat heeft toch goed uitgepakt. Ik kwam na Wijk aan Zee nog ten val, maar Nathalie heeft me naar de groep teruggereden. Ik ben bij de strandopgang bij Castricum gedemarreerd en bij de afgang ben ik volle bak doorgereden. Dan is het mooi als je als eerste de Boulevard-Noord komt oprijden. Ik heb nu eindelijk eens een keer gewonnen’’, straalde Rozanne Slik.

Uitslag 21e AGU Egmond-Pier-Egmond: 1. Timothy Dupont (België), 2, Lars Boom (Vlijmen), 3. Ivar Slik (Bergen), 4. Sebastian Langeveld (Lisse), 5, Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 6. Sven Broekaart (Julianadorp), 7. Bram Imming (Egmond-Binnen), 8. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 9. Bram Rood (Broek op Langedijk), 10. Ronan van Zandbeek (Schijndel). Vrouwen: 1. Rozanne Slik (Bergen), 2, Nina Kessler (Velserbroek), 3. Grace Verbeke (Snaaskerke, B.), 4. Nathalie van Gogh (Nieuw-Vennep), 5. Maud Rijnbeek (Limmen).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl