Kijk ook eens op

Volg onsVan der Breggen met Langvad in Cape Epic

Woensdag 16 januari 2019

Offroad - Anna van der Breggen rijdt dit jaar de Cape Epic aan de zijde van haar Deense (MTB-)ploeggenote van Boels-Dolmans Annika Langvad. De wedstrijd wordt van 17 tot en met 24 maart verreden. Daardoor mist ze wegwedstrijden als de Ronde van Drenthe en de Trofeo Binda. Als voorbereiding rijden de twee ook de Cyprus Sunshine Cup.

Het wordt voor de wereldkampioene op de weg haar eerste deelname aan de Zuid-Afrikaanse etappekoers voor mountainbikers. De wedstrijd wordt in koppels verreden  "Ik ben heel gemotiveerd om te starten aan een nieuw avontuur te midden van een zeer ervaren team en natuurlijk met de ervaren Annika Langvad" zegt Van der Breggen.

"Het is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik kan niet wachten om deel te nemen aan één van de meest uitdagende MTB-wedstrijden ter wereld."  Bij de teampresentatie in Heerlen had ze al gezegd waar mogelijk MTB-wedstrijden in haar programma op te nemen. "Maar de focus ligt op wegwedstrijden als de aprilklassiekers en het WK."

Langvad is titelverdedigster en kijkt uit naar het rijden met de Zwolse Van der Breggen. "Het is een nieuw avontuur, wat me doet denken aan mijn eerste deelname hier in Zuid-Afrika. Maar we zullen een sterk team vormen" aldus de winnares van vorig jaar. 

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl