Kijk ook eens op

Volg onsScheldeprijs krijgt langere passage Zeeland

Woensdag 23 januari 2019

Elite men - De Scheldeprijs start in 2019 opnieuw vanuit Zeeland. De test van vorig jaar is geslaagd gebleken. Terneuzen is de startplaats van de wedstrijd die traditiegetrouw eindigt in Schoten.

Op woensdag 10 april 2019 zal op het Stadhuisplein in Terneuzen het startschot van de 107e editie van de Scheldeprijs weerklinken. Om 12u15 vertrekken de renners voor een tocht van 203 km richting Schoten. 

De renners verlaten Terneuzen net als vorig jaar met een passage door de Westerscheldetunnel, waarna de wedstrijd de eerste koersuren gekleurd wordt door Zeeland. De samenwerking met de provincie Zeeland verliep bijzonder vlot in 2018 en de Scheldeprijs werd er warm onthaald. Dit jaar zullen de renners in totaal zo’n 150 km door Nederland rijden, dat is 20 km meer dan vorig jaar.  

De tocht door de provincie Zeeland start met passages in Vlissingen en Middelburg aan de Westerschelde. Daarna rijden de renners richting Noord-Beveland en de Oosterschelde. Daar wachten na het eerste wedstrijduur heel wat dijken door de polders, waar de wind ,net zoals in 2018,  ook dit jaar de wedstrijd mee zou kunnen bepalen.  

Na Noord-Beveland volgt een doortocht door Zuid-Beveland, met passages in Goes en Reimerswaal. Via Woensdrecht en Ossendrecht bereiken de renners de grens met België. In Putte-Kappellen zal het peloton de grens oversteken (op 54 km van de aankomst) en richting Schoten rijden.  

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele Fabio Jakobsen won de Scheldeprijs vorig jaar

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl