Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vooruitblik Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk

Vrijdag 25 januari 2019

Offroad - De Flexwinkel MTB Beachrace van Noordwijk zal aanstaande zondag langs de Noordwijkse Noordzeekust worden verreden. Alle strandtoppers in de zevende wedstrijd van de KNWU Strandracetopcompetitie zullen op de Koningin Wilhelmina Boulevard ter hoogte van de Hotels van Oranje in Noordwijk om 10.00 uur van start gaan. 

Thijs Zonneveld won vorig jaar de strandrace in Noordwijk voor de derde keer, onder welke de nationale strandtitel in 2014. Naast de biker van Team Theo Schilders/Volendam zullen ook de huidige strandkampioen van Nederland Jasper Ockeloen (Team Sockeloen.nl), strandkampioen 2017 Ronan van Zandbeek (Invicta Watches), alsmede toppers als Sebastian Langeveld (EF Education First), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Laurens ten Dam (CCC Team), Michel Kreder (Ningxia Sports Lottery-Livall Cycling team), Coen Vermeltfoort (Alecto), Ivar Slik, Rick van Breda (beiden Monkey Town), Tim Kerkhof (Invicta), Sven Broekaart (Team Beukers), Ike Groen, Richard Jansen, Bram Imming (allen Team Imming), Jordy Buskermolen (Team Theo Schilders/Volendam), Peter Koning (Bike Aid), Bram Rood, Ramese Bekkenk (beiden KMC-Fruit to Go) en jonkies als Jelle Nieuwpoort (Invicta), Raphaël Mouton (Team Beukers) en Jim Kes (Monkey Town) aan de start verschijnen. Bij de vrouwen komen Europees strandkampioene Pauliena Rooijakkers (CCC-Liv), Céline van Houtum (Invicta Team), Tessa Neefjes en Lola Bakker aan het vertrek.

De strandbikers rijden een paar honderd meter zuidwaarts over de boulevard tot aan het Palaceplein en zullen daar het strand op draaien. Eenmaal op het strand rijden de deelnemers Noordwaarts richting Zandvoort. Na 18 kilometer zullen de bikers het strand verlaten via het steile duin. Dit punt blijkt de afgelopen twee jaar een beslissend punt in de wedstrijd te zijn om dat hij eerst in een trechtervorm loopt. Na de klim steken de deelnemers de boulevard over en zullen de op de onderhoudsweg van het circuit begeleid worden. Deze onderhoudsweg loopt om het circuit heen door de duinen. Na een kleine 5 kilometer verlaten de deelnemers de onderhoudsweg en zullen via een hele steile klim weer op de boulevard van Zandvoort uit komen. Hier volgt een smal pad naar beneden met een bijna 180 graden bocht erin, weer het strand op. Waar het mulle zand overgaat in het harde zand ligt de laatste jaren een lastige richel. Zodra de deelnemers weer bij de vloedlijn zijn, zal er in één keer richting Noordwijk gekoerst worden. In Noordwijk zal nu een opgang eerder genomen worden dan op de heenweg. De mtb-ers gaan dan via het ‘Zonneveld’ duin weer de boulevard op om te finishen. 

Programma MTB Beachrace Noordwijk:

10.00 uur: Licentiehouders (mannen).

10.05 uur: Basisleden (mannen) en cyclo’s (mannen/vrouwen).

10.10 uur: Licentiehouders (vrouwen) en basisleden (vrouwen)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl