Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar boekt zege in Rucphen (+video)

Zaterdag 26 januari 2019

Offroad - Lars van der Haar heeft de veldrit van Rucphen gewonnen. De renner van Telenet-Fidea was aan zijn derde zege van het seizoen toe.

In de eerste helft van de wedstrijd moest hij het gezelschap dulden van Joris Nieuwenhuis van Team Sunweb, maar de Achterhoeker zag zijn geroutineerde landgenoot beetje bij beetje verder weglopen. Hij werd op zijn beurt afgetekend tweede. Thijs Aerts eindigde op de derde plaats.

"Vanaf de kant kreeg ik de tip nog een ronde te wachten, maar Joris maakte een aantal fouten en toen besloot ik te gaan. Ik had al wel in de gaten dat ik iets sterker was. Dit parcours ligt me buitengewoon goed. Volgend jaar is hier het NK en ik hoop dat ze het zo houden. Al ben ik hier niet meer een favoriet dan een ander hoor, waar ik goed uit de voeten kan, kan Mathieu van der Poel dat ook. Maar ik kom hier gewoon graag. Het ligt dicht bij Hoogerheide en zo goed sta ik er in de wereldbeker toch niet voor. Ik zie het als een mooie dubbele investering richting het WK."

Joris Nieuwenhuis opende furieus, maar toen Van der Haar eenmaal overnam, moest hij de renner van Telenet Fidea snel laten gaan. "Ik wilde graag een kloof slaan met de twee ploeggenoten van Lars die achter ons reden. Ik hoopte vervolgens ook de laatst overgebleven concurrent te verslaan, maar dat lukte helaas niet. Lars is hier veel meer in zijn element, met die korte draaiingen. Ik had liever wat meer modder gehad, maar dat lag er tot mijn verbazing niet."

Top 10

 

Het was voor Van der Haar de vierde zege in Rucphen. Hij won ook in 2013, 2015 en 2017.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl