Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos wint WB keirin Hongkong

Zaterdag 26 januari 2019

Blog - Theo Bos heeft de laatste Keirin van het wereldbekerseizoen op geweldige wijze afgesloten met een gouden medaille. Na al op overtuigende wijze de halve finale van kop af gewonnen te hebben, reed Bos ook in de grote finale twee ronden voor de meet naar de kop en gaf die positie niet meer af. 

Dit is Bos' eerste Keirin-overwinning op een wereldbeker sinds 2006. Naar eigen zeggen, verliep de dag prima volgens plan: "Ik was al van plan het hele toernooi vroeg aan te gaan. Dan zit je op een redelijk veilige plek, voorin het peloton, waarmee je de vrijheid hebt om je eigen koers te rijden. Tegelijkertijd maak je de koers ook hard voor de anderen om je heen. 

"In de finale moest ik nog extra aanzetten om over de Canadees Barrette heen te komen, maar toen ik eenmaal voorop zat kon ik vrijuit rammen, waar de rest druk was met elkaar. Ik ben heel blij met deze wereldbeker overwinning, het was al weer even geleden. Nu gaan we even genieten en dan voorbereiden op het sprinttoernooi van morgen."

BEAT Cycling Club behaalt eerste en tweede plek op wereldbekerklassement Keirin

Nu de laatste wereldbeker verreden is, is ook de stand in het wereldbekerklassement Keirin definitief. Na zijn overwinningen in Londen en Berlijn en de derde plek in Milton, Canada, wint Matthijs Büchli het wereldbekerklassement. Met de vandaag behaalde punten stoot Bos op naar de tweede plaats, waarmee BEAT een prachtige 1-2 behaalt.

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl