Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robbie Gevers schiet raak in Strandrace van Iloon

Zaterdag 26 januari 2019

Offroad - Robbie Gevers heeft de Strandrace van Iloon in Ouddorp gewonnen. De mountainbiker van Invicta Watches liet in de laatste honderd meter achtereenvolgens zijn ploeggenoten Bas Nieuwkoop en Ronan van Zandbeek achter zich. Bas Nieuwkoop blijft na drie wedstrijden in de serie van de RegioBeachraces leider in het algemeen klassement.

Tekst: Dan Rolandus

‘‘Ik voelde dat het er aan zat te komen, dan is het mooi dat je het eindelijk ook eens kan afmaken’’, glunderde Robbie Gevers van oor tot oor. ‘‘Het doel was Bas (Nieuwkoop, DR) op de eerste plaats van het klassement te houden. Ik probeerde al vroeg een gat te slaan, wist dat Ronan (van Zandbeek, DR) er dan zou aankomen. Bas sloot als eerste aan, waarna Ronan erbij kwam en we met z’n drieën voorop kwamen te zitten. Op het laatste stuk ben ik van hen weggereden’’, analyseerde Robbie Gevers zijn overwinning.

De harde wind op het Noordzeestrand van Goeree-Overflakkee deed de groep al vlak na de start in stukken scheuren. Robbie Gevers was gretig, wilde zich laten gelden en trok meteen de registers open door de leiding op zich te nemen. Bij het omkijken zag hij elf volgers, dat werden er steeds minder. Het Brabantse Invicta-team schudde vervolgens de laatste belagers, Bram de Waard (Team Beukers), Daan van Sintmaartensdijk (Alecto) en de Belgen Tim van Daele en de Belgische nationale crosskampioen bij de amateurs Kenny Geluykens (Kalas Cycling Team Kessel), van zich af. De drie bleven vooruit en in de laatste paar honderd meter kreeg Robbie Gevers groen licht. ‘Deze overwinning voelt lekker. Ik heb door privéomstandigheden een lastige winter gehad, zat er mentaal helemaal doorheen, ben heel diep weg gezonken. Ik heb veel steun gehad en ben er bovenop gekomen, heb vervolgens een superzomer gehad, alle criteriums gereden en ben met veel vertrouwen het strandseizoen in gegaan. Ik heb tot en met Katwijk (tweede in de zomerstrandrace in Wijk aan Zee, elfde in Hoek van Holland–Den Helder en achtste in Katwijk, DR) voor de overwinning gereden. Het voelde allemaal weer goed aan, maar vooraf aan het EK in Scheveningen klapte ik op een auto. Mijn bekken zaten vast en ik had last van de knie. Ik heb het EK weliswaar blessurevrij gereden, maar na vier weken stilstand was de conditie sterk teruggelopen. Nu is alles weer op orde. Na Noordwijk (morgen, DR) ga ik voor mezelf elf dagen op vakantie/trainingskamp naar Calpe. Ik wil op het NK-strandrace in Rockanje en de Omloop van Schijndel op de weg in mijn achtertuin weer top zijn’, aldus de zeer goed geluimde Robbie Gevers.

Pauliena Rooijakkers (CCC-Liv) reed met een achtste plaats overall bij de vrouwen naar de overwinning. De eliterenster uit Schijndel rijdt haar eerste wegwedstrijd op 10 februari in Valencia. Ines Klok uit Rockanje legde beslag op de tweede plaats en Anne van de Swaluw uit Kwadendamme finishte als derde.

De pas 14-jarige Raphael Mouton (Team Beukers) uit Warmenhuizen reed naar een fraaie elfde plaats. Kees Spuy (Cyclingteam Flakkee) zegevierde bij de basisleden. De Stellendammer was in de sprint rapper dan zijn ploeg- en plaatsgenoot Jan David van Keulen. Frank Bax uit Brielle stapte als derde op het podium.

De laatste strandrace van de RegioBeachseries, Strandrace van ’t Gorsje in Ouddorp, op Goeree-Overflakkee is op zaterdag 9 februari.

Uitslag Strandrace van Iloon (3e RegioBeachrace) in Ouddorp: 1. Robbie Gevers (Schijndel), 2, Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 3. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 4. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 5. Kenny Geluykens (Wechelderzande, B.), 6. Bram de Waard (Petten), 7. Tim van Daele (Burcht, B.), 8. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 9. Ramon Vleugel (Goes), 10. Hans Jurgen Verselder (Ertvelde, B.), 11. Raphael Mouton (Warmenhuizen), 12. John Roos (Middelharnis).Klassement: 1. Bas Nieuwkoop. Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Ines Klok (Rockanje), 3. Anne van de Swaluw (Kwadendamme), 4. Marleen Keijzer (Middelharnis), 5. Lotte Overdevest (Hoek). Basisleden: 1. Kees Spuy (Stellendam), 2. Jan David van Keulen (Stellendam), 3. Frank Bax (Brielle), 4. Michel Dekker (Hellevoetsluis), 5. Jeroen Vroegindeij (Middelharnis).

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl