Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint WK-generale Hoogerheide

Zondag 27 januari 2019

Offroad - Mathieu van der Poel kende een geslaagde WK-generale. De Europees kampioen won in Hoogerheide de GP Adrie van der Poel.

Een moeilijke beginfase voor Mathieu van der Poel en een sterke Toon Aerts leverde in Hoogerheide, de slotwedstrijd van de wereldbeker, een spannende cross op. De Belgische kampioen ging fel tekeer in de openingsrondes en reed zelfs een kloof van zestien seconden bij elkaar. 

Iets voor halfweg sloeg de motor bij Van der Poel toch aan die de jacht op Toon Aerts opende. Seconden per seconden kwam MVDP dichter om uiteindelijk de aansluiting te maken voorin. 

De Europese kamppioen probeerde daarna meermaals om de Belgische kampioen overboord te gooien, maar dat lukte niet. Toch bleef Van der Poel druk zetten en op goed anderhalve ronde van het einde brak de veer bij Aerts dan toch. Voor Mathieu lag de weg naar zege nummer 26 helemaal open… 

Mathieu van der Poel: “Ik ben tevreden dat ik de scheve situatie toch nog recht kon zetten. Na de openingsrondes had ik echt het gevoel dat het lastig zou zijn om de koers te winnen. Vanwaar die mindere beginfase? Wel, het tempo bij Toon lag gewoon te hoog. Ik had op zich wel goede binnen maar kon niet mee. Ik denk dat Toon zich wel forceerde, waardoor ik vrij snel de kloof weer kon dichten en in de finale toch de bovenhand kon nemen. Ik vertrek met een goed gevoel naar Bogense nu.”   

 

 

foto (c) Sportfoto-Bart Hazen Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl