Volg onsRonhaar vijfde op WK Veldrijden (+video)

Zaterdag 02 februari 2019

Offroad - Pim Ronhaar is vijfde geworden op het wereldkampioenschap veldrijden voor junioren. De zege ging naar de Brit Ben Tulett.

In de beginfase kon de renner uit Hellendoorn de eersten in de race volgen. Maar net als de rest van het veld moest hij de Brit Ben Tulett, die uiteindelijk ook wereldkampioen werd in het Deense Bogense, laten gaan. Ook de Belgen Witse Meeussen (tweede) en Ryan Cortjens (derde) bleken te sterk voor de Europees kampioen.

"Samen met Thibeau Nys kwam ik heel dichtbij, maar ik moest een gat dicht rijden op de eersten en dan weet je in je achterhoofd wel dat het lastig wordt. Achteraf had ik wat slimmer moeten rijden, ik had in het wiel moeten zitten op de rechte stukken. Een gat daarna weer dichtrijden wordt heel lastig. Ik had ook niet echt mijn dag vandaag. Toch kijk ik heel tevreden terug op het seizoen. Ik heb de Europese en Nederlandse trui veroverd en deed hier ook weer mee om de eerste plekken."

Foto: © Sportfoto

1. Ben Tulett (Gbr), 2. Witse Meeussen (Bel), 3. Ryan Cortjens (Bel) 5. Pim Ronhaar, 24. Noah Vreeswijk, 28. Hugo Kars, 40. Luke Verburg, 54. Lars Boven

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl