Kijk ook eens op

Volg onsVan der Heijden stunt met wereldtitel

Zondag 03 februari 2019

Offroad - Inge van der Heijden is wereldkanpioene veldrijden vrouwen-23 geworden. Fleur Nagengast werd tweede, Ceylin Alvarado derde.

Alvarado ging als superfavoriete van start en leek in de slotronde ook op weg naar de titel. "Ik had mijn moment uitgekozen, de technische steile kanten, maar ik vond het lastig om hier het verschil te maken op deze snelle ronde. Ik ging als eerste de finishstraat in, Inge had een mooi richtpunt en bleek gewoon sterker. Daar baal ik natuurlijk van. Vandaag had het moeten lukken, maar dat gebeurde niet."

Inge van der Heijden was de blije winnares. "Ik stond op alle kampioenschappen op het podium, maar uitgerekend hier win ik het goud. Ceylin ging met lichte voorsprong naar de streep, maar ik heb het nooit opgegeven. Toen kon ik hier winnen, daar ben ik uiteraard heel gelukkig mee. Ik merkte dat ik vanaf het begin goed kon volgen, maar deze afloop had ik alleen maar kunnen dromen."

Fleur Nagengast kende een rampzalige start. "Ik was bij een val betrokken en moest uiteindelijk een gat van dertig seconden dichtrijden op de eersten. Toen ik erbij kwam, wist ik dat er nog veel mogelijk was. Je kunt je dan afvragen of er meer in had gezeten, maar als telt niet in de sport. Ik kwam voor een podiumplaats en vertrek met zilver. Ik denk dat ik daar tevreden mee mag zijn."

foto (c) Dick Soepenberg-Sportfoto.nl

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl