Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Boer put vertrouwen uit solide WK

Zaterdag 09 februari 2019

Offroad - Sophie de Boer was afgelopen weekend heel blij met haar negende plek op het WK Veldrijden in Bogense. Ze verwacht volgend seizoen weer vaker om de ereplaatsen mee te doen.

"Dit resultaat is goed voor het vertrouwen en goed voor de punten. Ik moest op de voorlaatste rij starten. Omdat het zo snel was, was het moeilijk inhalen. Ik moest mijn geduld bewaren en op de lange stukken vol gas geven. Maar ik voelde me goed. In de laatste ronde kon ik Ellen van Loy nog pakken en zo deze negende plaats - toch mooi bij de top tien - behalen. Volgend jaar hoop ik weer meer van voren te starten en echt voor de prijzen mee te doen. Met al die inhaalraces ben ik wel een keer klaar."

De Boer kende een grillige start van de winter en maakte daardoor een vrije val in de UCI-stand. Ze weet hoe dat komt. "Het had met die overtraindheid te maken. Het is heel wisselvallig geweest de afgelopen maanden. Daardoor kon ik niet goed trainen, toen werd het een lastig verhaal. Ik merk echter dat het de goede kant weer op gaat. Als ik straks in de zomer weer goed getraind heb, hoop ik volgend jaar mijn normale niveau weer te halen."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl