Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar tankt vertrouwen voor veldritseizoen

Maandag 19 augustus 2013

Offroad - Lars van der Haar was zondag een tevreden mens na zijn derde plek in de Ronde van Midden-Brabant. De renner van het Rabobank Development Team kon de opsteker richting zijn veldritwinter goed gebruiken, zo vertelde hij na afloop in Dongen.

"Ik heb deze zomer in overleg met de ploeg een zwaar programma gereden, puur als investering voor de crossen. Maar dat betekent wel dat je vaak tegen sterke tegenstanders - regelmatig ook profs - de strijd moet aangaan. Dan kom je eigenlijk niet aan je eigen resultaten toe en moet je maar hopen dat het inderdaad een goede inspanning is geweest voor me." In de Ronde van Midden-Brabant werd Van der Haar nipt derde door tweede te worden in de sprint van de achtervolgers achter winnaar Brian van Goethem. Een podiumplaats die dan wel weer vertrouwen gaf. "Ik zat alleen mee namens onze ploeg in een kopgroep en op een gegeven moment kon ik de elkaar snel opvolgende aanvallen van Peter Koning en Brian van Goethem niet meer beantwoorden. Maar ik deed hier wel tot het laatst voor de prijzen mee en dat is welkom richting de start van mijn veldritseizoen in Erpe-Mere." Ploegleider Richard Groenendaal denkt dat Van der Haar weinig reden tot zorg heeft. "Alle sporters voelen een bepaalde onzekerheid richting de start van het seizoen, of ze nu jong of oud zijn. Maar ik denk dat Lars deze zomer opnieuw een mooie stap gezet heeft waar hij de komende tijd van kan profiteren. Hij heeft zware koersen gereden, maar is niet te diep gegaan door echt voor het klassement mee te strijden, voor mijn gevoel de ideale combinatie."

Top zijn in Hoogerheide

Van der Haar rijdt deze winter - net als vorig veldritseizoen - alle wereldbekers en Superprestige-crossen en zal slechts incidenteel in de BPost Bank Trofee zijn gezicht laten zien. "Misschien dat ik volgend jaar drie klassementen aan kan, maar nu wil ik een bepaalde frisheid behouden richting het einde van het seizoen. Het WK is deze winter in Hoogerheide en daar wil ik top zijn" aldus de nummer drie van het WK in Louisville.

Foto: © Sportfoto.nl



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl