Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

HSK Trias/Mooi Jong gaat voor podium in Zuid-Holland

Woensdag 27 februari 2019

Elite men - Wielerclub HSK Trias/Mooi Jong gaat op zaterdag 9 maart in de 66e editie van de Ronde van Zuid-Holland voor elite/beloften voor het podium. De formatie van Marco Riemen wil de lijn van De Ster van Zwolle met een tweede en een derde plaats voor respectievelijk Raymond Kreder en André Looij en een achtste plaats voor Johim Ariesen in de Zuid-Hollandse wielerklassieker met start en finish op de Zandvoortselaan in Den Haag-Kijkduin graag doortrekken.

Tekst: Dan Rolandus

"De mannen hebben het in De Ster van Zwolle met twee podiumplaatsen keurig gedaan, een boost voor de Ronde van Zuid-Holland’’, geeft de ploegleider van HSK Trias aan de ambities van de Haagse wielerclub niet onder stoelen of banken te willen steken. ‘’We rijden een thuiswedstrijd, dus willen we tot diep in de finale meedoen, het liefst voor het podium.’’ Marco Riemen kan voor de vrije wielerklassieker beschikken over de clubleden Tim Ariesen, Michel Kreder (beiden Ningxia Sports Lottery-Livall) en André Looij (Taiyuan Miogee CT), die allen in China uitkomen voor continentale wielerteams, en verder Johim Ariesen, Robin Wennekes en Mitchell Huenders.

Marco Riemen blikt nog even kritisch terug op De Ster van Zwolle. ‘‘Al vrij vroeg reed er een groep weg van twaalf man. Toen ik via de boordradio hoorde dat er niemand van onze ploeg was mee gesprongen, zat ik toch even te koken. We hebben op de dijk met de wind op de kop met de hulp van de Belgische ploegen en De Hanzerenners flink doorgetrokken. Toen liep de voorsprong terug. Vooraf hadden we besproken dat Raymond Kreder, André Looij en Johim Ariesen na goed overleg in de massasprint voor hun eigen kansen konden gaan. De mannen hebben het keurig gedaan.’’

De equipe van HSK Trias/Mooi Jong is enkele weken geleden met een goed gevoel uit het trainingskamp in het Spaanse Girona gekomen. ‘’We hebben op Campo Bicicleta van Paul Kneppers een topweek gehad met daarin verwerkt een trainingswedstrijd waarin Frenky van de Vorst een derde plaats heeft behaald. Het belangrijkste was dat de afspraken in de koers goed zijn uitgevoerd. We hebben elke dag zo’n vier tot vijf uur intensief kunnen trainen.’’

De Haagse wielervereniging rijdt een goed programma voor zowel de elite/beloften als voor de beloften met onder meer de Dorpenomloop Rucphen, Dorpenomloop door Drenthe, Omloop van de Braakman, de Houtse Linies en een aantal Belgische koersen. ‘’Daarnaast zijn we voor de meeste wedstrijden in de topcompetitie uitgenodigd, rijden we de clubcompetitie en de beloftecompetitie. Alle renners kunnen goed aan hun trekken komen.’’ De HSK rijdt op zondag 9 augustus vanaf 13.00 uur vanaf Den Haag-Kijkduin eerst de Ronde van Zuid-Holland.

Selectie HSK Trias/Mooi Jong 2019: Tim Ariesen (Rhenen), Michel Kreder (Zevenhuizen), André Looij (Wilnis), Raymond Kreder (Oudenbosch), Johim Ariesen (Rhenen), Mitchell Huenders (Veenendaal), Robin Wennekes (Arnhem), Carlo van den Berg (De Lier), Marvin van Spronsen (Naaldwijk), Steven Stenekes (Bennekom), Bradley Soden (Australië), Jens Verhagen (België), Lehvi Braam (Dodenwaard), Michal Pustula (Polen), Robbert Jan Mol (Hoorn), Stefan Wolffenbuttel (Nigtevecht), Niels Immerzeel (Wilnis), Niels Overvoorde (Delfgauw), David van den Berg (Leidschendam), Rienk Engele (Pijnacker), Tom Jansen (Steenbergen),Eddy Godde (Zwijndrecht)  Frenky van de Vorst (Halsteren), Timo Verbeek (Zoetermeer), Raymond Splinter, (Amsterdam) en Tim de Koning (Berkel & Rodenrijs).

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl