Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip is niet langer een outsider op WK

Vrijdag 01 maart 2019

Track - Na zijn zilveren medailles op de puntenkoers en het omnium op het WK Baan in Apeldoorn is Jan Willem van Schip op dit wereldkampioenschap geen outsider meer, erkent hij zelf ook op de speciale WK Baan-pagina van de KNWU.

Hij beseft tegelijkertijd dat hij dit WK weer gewoon op nul begint, ook na zo'n vorig WK én een overtuigend wereldbekerseizoen. "Natuurlijk wil ik graag wereldkampioen worden, maar dan moet het allemaal meezitten. Ik wilde ook een wereldbeker winnen, dat lukte niet. Dat ik vorig jaar twee keer dichtbij de titel was, zegt me niet veel. Het maakt me ook niet uit op welk onderdeel ik die titel zou kunnen grijpen, de olympische status van het omnium telt op dit WK niet zwaarder dan de puntenkoers. Op het omnium was ik vorig jaar trouwens wel dichter bij de winst voor mijn gevoel. Had ik een betere temporace gereden, dan had de titel er wellicht wel ingezeten."

Op de puntenkoers - het onderdeel dat vandaag verreden wordt - was Cameron Meyer een maatje te groot. "Maar hij beseft ook dat hij niet opnieuw de rol van outsider heeft. Ze zullen eerder achter me aangaan, als ik ga, of het tempo net iets hoger houden als ik in de kopgroep zit, en me geen ruimte meer geven. Vorig jaar nam ik een ronde met een groep van vijf anderen, vier daarvan reden de koers niet uit, maar ik bleek taai. Ik zal dit jaar nog beter het moment moeten voelen om een hoge klassering te kunnen scoren."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl