Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip naar wereldtitel puntenkoers

Vrijdag 01 maart 2019

Track - Jan Willem van Schip is wereldkampioen puntenkoers gewonnen. In het Poolse Pruszkow wist de Nederlander maar liefst drie ronden te nemen op de concurrentie.

Ook in de sprints maakte hij een supersterke indruk. Hij won met 28 punten verschil op de Spanjaard Mora Vedri.

Vorig jaar was hij al tweede op het WK in Apeldoorn op dit onderdeel. Van Schip maakte een supersterke indruk in Pruszkow.

"Ik zat er al wel snel goed in. Ik kon wel heel gemakkelijk tempo houden. Ik schoof er lekker in, maar kon ook goede punches maken. De Spanjaard moest ik in de gaten houden. Ik wist hem in een sprint de laatste genadeklap te geven. Ik zat in zo'n tunnel, het komt nu pas dat ik heel trots ben dat ik nu wereldkampioen ben. Dat ik dat hier doe. Al die kleine stapjes van me die ik gezet heb. Dat ik straks in de regenboogtrui mag rijden, betekent heel veel voor me. Mijn WK is al super goed gelukt zo, maar met deze goede benen hoop ik ook in het omnium te kunnen oogsten."

 

Vooraf zei hij: "Ik merk dat ik harder kan trainen en beter herstel. Afzien doe ik nog steeds. Het is alleen gemakkelijker geworden nadat ik zestig dagen op de weg heb gereden. Als je daar al die dagen hebt liggen boren, dan gaat je herstelvermogen daardoor omhoog. Je wordt belastbaarder. Ik kan meer trainen en verteer dat goed. Dat is wel prettig." De combinatie met de weg vindt hij vanzelfsprekend. "Het maakt me beter. Het is niet voor niets dat ik na een vroege vlucht anderen er nog af sprint, dat is omdat ik op de baan telkens weer die sprintjes doe. Dat is geen hogere wiskunde. Ik ben er heilig van overtuigd dat je die combinatie van weg en baan nodig hebt."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl