Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip: 'Puntenkoers was magistraal, dit iets minder;

Zaterdag 02 maart 2019

Track - Jan Willem van Schip is vijfde geworden op het omnium. De kersverse wereldkampioen puntenkoers streed lang mee om het brons, maar greep naast het eremetaal in Pruszkow.

De zege ging naar Campbell Stewart uit Nieuw-Zeeland, die 137 punten haalde en zijn slag. Thomas Benjamin werd tweede, Ethan Hayther derde.

Van Schip sprak van een enerverend dag. "De afsluitende puntenkoers op het omnium had ik misschien tactisch beter kunnen doen. Tijdens het fietsen had ik geen last van die val eerder op dag in de temporace, maar je weet natuurlijk nooit hoe dat uitwerkt op je lijf." Het brons was op een gegeven moment zijn doel: "Ik wilde een ronde pakken. Ik deed daarom een tijd niet mee voor de punten, dat was eigenlijk zonde. Ik probeerde nog een keer volle bak, maar ik kreeg de ruimte niet, ze reden toch wel tegen me. Zij weten ook dat ze me niet de kans moeten geven om te ploegen zoals vrijdag. Vandaag was een intense dag, gisteren was magistraal. Daar was ik op mijn best, daar ben ik ontzettend trots op. Zoiets moois als wereldkampioen worden heb ik nog nooit gedaan."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl