Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen wint wereldtitel op de sprint

Zondag 03 maart 2019

Track - Harrie Lavreysen heeft in Pruszkow de wereldtitel op de sprint gewonnen. De Brabander versloeg landgenoot Jeffrey Hoogland in de finale.

Lavreysen - twee jaar geleden verliezend finalist - won in twee manches. Hij bezorgde Nederland een zesde wereldtitel. Daarmee was dit WK al meer succesvol dan dit jaar.

Hoogland en Lavreysen wonnen samen al de wereldtitel op de teamsprint aan het begin van dit toernooi.

Lavreysen was dolblij met zijn regenboogtrui. “Het is alleen jammer dat ik Jeffrey ermee versla. Omdat we beiden de snelste tijden reden, wist ik dat we elkaar pas in de eindstrijd konden tegenkomen. En als je dan op de fiets stapt, is het ieder voor zich. Ik kon Jeffrey in de eerste finaleheat wat verrassen en in de tweede doorzag ik zijn tactiek. Ik wist waar hij over me heen zou komen, maar het verraste me nog wel hoe hard dat ging. Maar ik had hem als richtpunt en wist dat ik in dat stadium sneller kon zijn. Het speelt ook mee dat ik me vandaag heel sterk voelde, beter nog dan gisteren. Twee jaar geleden stond ik ook in de finale, maar ik ben sinds die tijd als renner echt gegroeid. Toen was ik twee jaar baanrenner en maakte ik grote fouten in de finale. Dat soort fouten maakte ik vandaag al niet meer.”

Hoogland: “Als je in de sprintfinale staat, kun je alleen nog maar goud verliezen. Maar als ik moet verliezen, doe ik dat liever van Harrie dan van de andere halve finalisten Glaetzer of Rudyk. Ik kan er nu niets meer aan veranderen. Ik heb een fout gemaakt in de eerste rit door Harries snelheid niet goed in te schatten. Daarna had ik wat moeite met herpakken. Maar in de laatste ronde heb ik alles ervoor gegeven. Ik heb een ontzettend sterk toernooi gereden. En ik heb iets om nog naar toe te werken. Ik denk dat we met z’n tweeen een beetje boven de rest uitstijgen en dat gaan we proberen vast te houden en elkaar naar een nog hoger niveau tillen. Het draait er uiteindelijk om wie in Tokio het sterkte is.” Bondscoach Hugo Haak kon over het mannentoernooi met drie overwinningen alleen maar tevreden zijn. “De jongens hebben me weten te verbazen hier in Polen. Een sterke groep renners stuwt elkaar op naar een heel hoog niveau. Een mooi vertrekpunt om mee verder te werken.”

Foto: © SWpix

 

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl