Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands kampioen Vermeltfoort op Ameland

Woensdag 06 maart 2019

Offroad - Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 vindt voor de 10e maal MTB-Ameland plaats.Grote favoriet is de Nederlands Kampioen Strandrace van 2019 Coen Vermeltfoort van het Alecto Cycling Team.

Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers. De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Kalas MTB RACE. De race is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Nederlands kampioen Coen Vermeltfoort is er bij. Afgelopen week was hij ook al succesvol in de Ronde van Groningen en in hetzelfde weekeinde van het NK-strandrace (23-24 februari) won hij ook de Ster van Zwolle. Ook zijn ploeggenoot René Hooghiemster (Sneek) aan de start staan op Ameland, mede als vertegenwoordiger van het naam gevende bedrijf ‘Kalas Sportswear’.  

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 mountainbikers Ameland bezoeken.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl