Kijk ook eens op

Volg onsWestland Wil Vooruit zonder aspiraties in Zuid-Holland

Donderdag 07 maart 2019

Elite men - De 66e editie van de Ronde van Zuid-Holland voor elite/beloften zal aanstaande zaterdag worden verreden. Er zullen op de Zandvoortselaan in Den Haag-Kijkduin 25 ploegen aan de start verschijnen voor de 170 kilometer lange vrije wielerklassieker onder welke de equipe van Westland Wil Vooruit. 

Tekst en foto: Dan Rolandus

"We gaan met een frisse blik, maar zonder hoge verwachtingen het seizoen in’, geeft ploegleider Josry van der Meijs aan te willen bouwen aan een team dat in de toekomst weer voor de prijzen zou kunnen rijden.

Het elite/beloftekeurkorps van Westland Wil Vooruit werd in 2016 onder leiding van ploegleider Gerard Heskes Clubcompetitiekampioen van Nederland met renners als Jason van Dalen, Bas van der Kooij, Nick van der Meer, Diederik Deelen, Bob Wubben, Coen van Kleef, Leon Hofman en Christiaan Meerbeek. Deze mannen hebben zich in die periode goed in de kijker gereden. Jason van Dalen (Metec-TKH), Bas van der Kooij (Monkey Town), Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx) en Diederik Deelen (Smart Dry Cycling Team in Spanje) hopen hun ambities op continental niveau uit te bouwen. Van het kampioensteam zijn slechts Bob Wubben, Coen van Kleef en Leon Hofman nog beschikbaar voor de hoofdmacht. "Dat was een geweldig team dat op het Sportgala in de gemeente Westland ook nog werd gekozen tot Sportploeg van het Jaar 2016" kijkt voorzitter Paul van den Enden terug op het succesjaar van Westland Wil Vooruit. Diverse renners zijn doorgestroomd naar een continental team. "Jammer, maar aan de andere kant kun je ook trots zijn dat renners doorstromen naar een ct-team. Het is leuk dat je kunt meedoen met de grote ploegen, maar je hebt nu eenmaal goede en magere jaren. We zijn ons er van doordrongen dat we een opleidingsvereniging zijn. De vraag is of je wilt deelnemen aan de topcompetitie of met een leuke ploeg renners wilt uitkomen in de clubcompetitie en het daarbij mooi zou zijn dat er ook nog een belofterenner bovenuit zal steken. Gerard Heskes heeft mooie successen behaald met het eliteteam, maar de chemie werd minder, dat zie je ook in het voetbal. Wij betalen niet, dus was het best lastig om de vacante plaats in te vullen. We hebben in clubman Josry van der Meijs een leergierige en goede gozer gevonden, die bereid is om het ploegleiderschap op zich te nemen."

Uithangbord

Het vlaggenschip van Westland Wil Vooruit kan het komende seizoen beschikken over onder andere Leon Hofman, Coen van Kleef, Luuk van der Wal, Bob Wubben, Bram Nelck, Christiaan Meerbeek, Wessel van Koppen, Wilfred Slieker, de beloftes Markus Meerbeek en Frank Stijger en de nieuwkomers Bart Hazekamp (ex-ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies) en Etienne Lenting (WV Avanti) en Horns Korbergs uit Letland. Daar tegenover staat het vertrek van Nick van der Meer, Nick Brabander (beiden naar VolkerWessels-Merckx), Diederik Deelen (Smart Dry Cycling Team in Spanje), Marvin van Spronsen en Carlo van den Berg (beiden naar HSK Trias/Mooi Jong). "Het komen en gaan van renners is van alle tijden. De jongens zochten naar zekerheid, wilden weten welk programma de club zou rijden. Dat liet even op zich wachten. Toch denk ik dat we met de huidige ploeg een leuk seizoen gaan draaien. Het elite-team is het uithangbord van de vereniging. Belangrijk ook voor de sponsors (met Renewi als hoofdsponsor, DR). Rondom het elite/belofteteam is er een begeleidingsteam dat alles in goede banen leidt."

Paul van den Enden laat verder weten dat de club met ruim 600 leden (mountainbikers en wegrenners, DR) bruist. "We hebben onder leiding van Marcel van Alphen voor 2019 ook een leuke vrouwenploeg. Marcel heeft het goed voor elkaar. Maar ook met de jeugd, nieuwelingen en junioren timmeren we aan de weg. We beschikken voor de renners in elke categorie over een goed begeleidingsteam."

Nieuw

Josry van der Meijs ziet de toekomst met de huidige ploeg met vertrouwen tegemoet. "Het is een enthousiaste groep, we willen de jeugd de aansluiting laten maken naar de beloften. De mannen krijgen de ruimte om tot een dagsucces, zoals een top-10 klassering, te komen. Het grootste doel is om lol in de groep te brengen dat uiteindelijk moet leiden tot resultaten. Het trainingskamp in de Ardennen was goed voor de teambuilding. Naast veel lol hebben we ook goed kunnen trainen. De Ronde van Zuid-Holland wordt ook nieuw voor mij als ploegleider. Ik ging voorheen dikwijls met Gerard Heskes mee als mechanieker, heel anders dan het leiden van een wielerteam. We gaan zonder verwachtingen de klassieker in en zien dan wel waar we staan tegenover de andere ploegen" aldus ploegleider Josry van der Meijs. Westland Wil Vooruit zal in de Ronde van Zuid-Holland uitkomen met Wessel van Koppen, Etienne Lenting, Coen van Kleef, Leon Hofman, Frank Stijger en Luuk van der Wal/Bram Nelck.

De start vanaf de parkeerplaats aan de Zandvoortselaan in Den Haag-Kijkduin is om 13.00 uur.

Lees ook: Veel animo voor Ronde van Zuid-HollandEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl