Nokere Koerse vrouwen voor Wiebes

Woensdag 20 maart 2019

Women - De eerste editie van de Danilith Nokere Koerse voor vrouwen is gewonnen door Lorena Wiebes.

De wedstrijd kende wel enkele uitvallen van onder anderen Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) en Elena Pirrone (Astana), maar een sprint leek toch een wedstrijd lang onafwendbaar.

Het is voor Wiebes de eerste zege van het seizoen. Vorig jaar won de renster van Parkhotel Valkenburg de Salverda Omloop van de IJsseldelta, de Dorpenomloop Aalburg, de GP Goos en een rit in de BeNeLadies Tour.

Lisa Klein van Canyon-Sram kwam als tweede over de meet. Lotte Kopecky versloeg Amy Pieters nipt in de strijd om de derde plaats.

"Ik kon deze opsteker best gebruiken" zei Wiebes na afloop. "De Ronde van Drenthe was niet helemaal gegaan zoals ik wilde. Door de regen en hagel kreeg ik het koud en daardoor had ik niet de kracht om echt mee te spelen in deze wedstrijd. Dat het vandaag lukte is mooi. Ik win graag, maar het is ook een opsteker richting een belangrijke periode met Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem - al ik dat misschien nog wat zwaar voor me -  en de Healthy Ageing Tour."

Hoewel de massasprint er aan zat te komen, moest haar team wel bij de les zijn. "Vaak als er een groepje weg reed, zat er iemand van ons mee. Op het laatst ben ik zelf ook nog een keer mee gesprongen, omdat ik niet zeker was of het wel bij elkaar zou blijven. Het was lastig om goed te timen waar je aan moest gaan voor de sprint, maar ik timede goed en ben blij dat ik deze eerste zege van het seizoen heb kunnen binnen halen."

Lorena Wiebes over haar doelen voor dit seizoen

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl