Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Wiebes mikt op WorldTourzeges in 2019

Wiebes mikt op WorldTourzeges in 2019

Zaterdag 09 februari 2019

Interviews - Lorena Wiebes heeft haar ambities voor het nieuwe seizoen opgeschroefd. Was de Zuid-Hollandse vorig jaar als eerstejaars al goed voor de nodige overwinningen in het Europese circuit, nu mikt ze een niveau hoger. "Ik zou graag een overwinning boeken in de Women's WorldTour. In wedstrijden als Gent-Wevegem en de Driedaagse De Panne wil ik voor de winst gaan dit seizoen."

Dat meldde de voormalig Europees kampioene bij de presentatie van Parkhotel Valkenburg in Zuid-Limburg. "Vorig jaar ging het eigenlijk beter dan ik vooraf verwacht had. Ik kon overwinningen boeken in wedstrijden als de Salverda Omloop van de IJsseldelta en de Marianne Vos Classic en wist ook in de WorldTour-wedstrijden goed mee te komen.Maar ook in goed bezette wedstrijden als de Healthy Ageing Tour start ik met ambities. Dan ga je natuurlijk hopen dat je een seizoen later weer beter kunt doen. Ik start met ambities aan dit jaar. De ploeg is sterker geworden en ik verwacht dat ik in de finales nog beter omringd ga zijn."

Ze begint haar seizoen in de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 2 maart. "Ik ben heel benieuwd waar ik sta. Op trainingskamp had ik het idee dat ik deze winter weer een stap gezet heb en wil graag zien hoe ik de heuvels over kom in de Belgische klassiekers. Op de lange termijn hoop ik te laten zien dat ik meer ben dan een sprintster. Maar mijn doel is om de beste van de wereld te worden, dat kan ook als sprintster zijn. Maar Peter Sagan is mijn voorbeeld, hij kan sprints winnen, maar ook de finales hard maken. Het zou mooi zijn als ik dat in het vrouwenpeloton ga kunnen." Het NK en EK staan ook in rood omcirkeld in haar koersagenda voor dit jaar. "Ik denk dat we voor het NK in Ede een sterk blok op de been kunnen brengen, ik hoop dat we daar als team echt een factor van betekenis kunnen zijn. En ik hoop op het EK ook een belangrijke rol te krijgen. Temidden van al die wereldtoppers ga ik het kopvrouwschap niet opeisen, maar het zou mooi zijn als bondscoach Loes Gunnewijk me die rol toe wil vertrouwen."

Ze koos - ondanks andere aanbiedingen - voor een langer verblijf bij de ploeg van Esra Tromp en Raymond Rol. "Ik voel me heel goed op mijn plek in het team - de sfeer is heel goed - en bovendien heeft dit team qua programma en omkadering toch weer een stap gezet. Ik denk dat ik hier heel goed kan doorgroeien de komende jaren. Naar een ander team kan ik in de toekomst altijd nog een keer."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl