Kijk ook eens op

Volg onsNacht van Hengelo van de kalender

Vrijdag 22 maart 2019

Elite men - En weer sneuvelt een Nederlands profcriterium: de Nacht van Hengelo is voor dit jaar van de kalender geschrapt. Het lijkt een definitief afscheid, al wil de Hengelose wielerclub De Tubanters nog een doorstart realiseren.

Eigenlijk nam Hengelo al eerder afscheid van het traditionele profcriterum. De afgelopen jaren werd het Hengelose criterium al niet meer met mannelijke profs gereden, omdat het beschikbare budget en de beschikbare renners daar geen aanleiding toe gaven. Er werd daarom met oud-profs, aanstormend talent en één keer met de beste elite-vrouwen gereden.

De Nacht van Hengelo was van oudsher een populair criterium, waarom heen een steeds groter muzikaal randprogramma ontstond. Dat programma heeft de afgelopen jaren de overhand gekregen.

De afgelopen jaren verdwenen criteriums als Tiel  en Stiphout van de kalender. Bij het laatste criterium bleef een beloofde doorstart tot nog toe uit.

Foto: © De Nacht van Hengelo in beter tijden met voormalig voorzitter Harry Kamphuis die onder andere Giro-winnaar Ivan Basso naar de Twentse metaalstad wist te halenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl