Kijk ook eens op

Volg onsParkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl met ambities de weg op

Maandag 25 maart 2019

Elite men - Ook in 2019 gaat er een formatie de weg op onder de naam Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl.

Niet langer als continentaal team, maar als regioformatie. Doelstelling van manager Frank Groenendaal en coach/trainer Frank Pennings is niet alleen om de veldrijders van het team een goede basis richting de volgende crosswinter te geven. "Jonge renners multi-disciplinair opleiden is ook de insteek. Zodat renners niet te vroeg op één paard wedden en hun opties open houden op de weg, het veld én voor sommigen ook in het mountainbiken" zegt Pennings.

De enige renner van de ploeg van 2018 die ook komend seizoen voor de formatie uitkomt is Maik van der Heijden uit Schaijk. Van het crossteam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies komen Koen van Helvoirt (Erp) en Bart Artz (Wintelre) over. Voormalig profs Jeroen Meijers (Alphen NB) en Stan Godrie (Zundert) zijn de andere nieuwkomers, al reed Meijers in januari al wel enkele veldritten voor dit team. De meest recente aanwinst is Kyle Agterberg (Maartensdijk), die afgelopen weekeinde in het mountainbiken voor zijn nieuwe team debuteerde met een vierde plek in Berlicum. “We hebben een fundament staan waar we verder op kunnen bouwen. De insteek van de sponsors is om renners de kans te geven zich te ontwikkelen als veelzijdig wielrenner, maar we doen dat niet meer op continentale basis. Wel worden de renners voorzien van topmateriaal, een mooi wedstrijdprogramma en een professionele begeleiding vanuit het team” zegt Frank Groenendaal als manager van het team.

De ploeg heeft ongeveer 35 koersdagen in de planning staan en start het seizoen in de Ronde van Gerwen op 22 april. Maar er zullen ook eendagskoersen in Nederland en enkele buitenlandse etappekoersen op het programma staan, zo vertelt Frank Pennings, die in het verleden talentcoach van de KNWU was. Voormalig prof en oud-wereldkampioen bij de junioren Tom Cordes zal als ploegleider fungeren. Pennings stuurt de ploeg aan als trainer/coach. De ploeg zal wedstrijden rijden als de Wim Hendriks Trofee, de PWZ Zuidenveldtour en de Oberosterreich Rundfahrt.  Pennings: “Natuurlijk is het voor de veldrijders belangrijk om een stevig fundament te leggen richting het veldritseizoen. Maar als er een rugnummer opgaat, dan wordt er ook gekoerst om voor de prijzen mee te doen."

Foto: © Sportfoto/Peter ScholzEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl