Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk pikt boniseconde mee in Catalunya

Dinsdag 26 maart 2019

Elite men - In de tweede etappe van de Volta a Catalunya was de dagwinst voor Michael Matthews van Team Sunweb, die de sprint won van een uitgedund peloton.

Wereldkampioen Alejandro Valverde werd tweede en veroverde vandaag in totaal negen seconden bonificatie. Ook Steven Kruijswijk mengde zich in de strijd om de seconden in de bonisprint onderweg. Hij werd daar derde achter Valverde en Quintana. In het klassement komt de renner van Jumbo-Visma nu de top tien binnen.

“Het was een hectische dag”, aldus Kruijswijk. “De ploeg heeft goed werk verricht door mij continue van voren uit de wind en de problemen te houden. Op het laatst namen we zelf het initiatief in de technische laatste kilometers. Het belangrijkste was om geen tijd te verliezen en dat is gelukt. Ik pakte ook nog een bonificatieseconde, wat op het einde altijd zinvol kan zijn. Een prima dag dus. Morgen naar Vallter 2000 gaan we zien hoe de verhoudingen liggen. Ik kijk ernaar uit,” besluit de Brabander.

Chris Froome verloor veel tijd na een valpartij en lijkt kansloos voor de eindzege. Thomas de Gendt blijft leider in de Spaanse etappekoers uit de World Tour.

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl