Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint Brugge- De Panne

Woensdag 27 maart 2019

Elite men - Brugge-De Panne is gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo-Visma liet Fernando Gaviria en Elia Vivani achter zich.

Mike Teunissen kwam nog als tiende over de meet.

Groenewegen besloot onlangs de Volta a Catalunya uit zijn schema te schrappen en Milaan-San Remo, Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem te rijden. In De Panne plukte hij daar de vruchten van."Op het podium zie ik de drie snelste renners van het peloton staan. Elia Viviani en Fernando Gaviria zijn zeer rap, maar ik was vandaag gewoon beter. Toen ik uit het wiel van Gaviria kroop, wist ik dat ik ging winnen", zegt Groenewegen vol vertrouwen. 'Deze keer win ik, maar de volgende keer kan het net zo goed iemand anders zijn. Het hangt af van hoe sterk de benen zijn."

Puur op instinct

Hoe Groenewegen de sprint heeft kunnen winnen, weet hij zelf ook niet. "Vandaag was het puur op instinct. Ik weet bijna niet meer wat er gebeurde nadat we de laatste bocht uitkwamen. Uiteindelijk win ik omdat ik gewoon de beste benen had. Zondag in Gent-Wevelgem zal het anders gaan. Het is niet dezelfde koers, maar ik gaan proberen te bevestigen. Wij rijden altijd om te winnen", besluit Groenewegen.

Matthijs Paasschens (Wallonie-Bruxelles) maakt deel uit van de vlucht van de dag.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl