Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede etappe ZLM Tour finisht in gemeente Borsele

Donderdag 11 april 2019

Elite men - De deelnemers aan de vernieuwde ZLM Tour finishen op donderdag 20 juni aan het einde van de tweede etappe in de Zeeuwse gemeente Borsele. Dat heeft wethouder Marga van de Plasse van deze gemeente bekendgemaakt.

De vernieuwde ZLM Tour, die wordt verreden van 19 tot en met 23 juni, start dit jaar met een proloog in Yerseke. Ook de tweede etappe wordt voor een groot deel verreden op Zeeuws grondgebied. De renners starten in het Belgische Bredene en Heinkenszand is de finishplaats.

Wethouder Marga van de Plasse:  “Als sportgemeente zijn we blij met de aankomst van de profrenners in Heinkenszand. Het peloton rijdt straks zo’n 100 kilometer langs onze karakteristieke dorpen, over onze prachtige dijken en via de vele polderwegen die ons landschapspark rijk is. Het is voor onze omgeving de uitgelezen mogelijkheid om aan een groot publiek te laten zien dat het hier goed recreëren en dus fietsen is.”    

Hubèr Rentmeester van ZLM Verzekeringen is eveneens blij met de aankomst in Borsele “Wij richten ons als verzekeringsmaatschappij met name op Zeeland en Brabant. Daarom zijn wij er trots op dat een groot deel van het parcours van de ZLM Tour ook door deze twee provincies loopt. De provincie Zeeland heeft zich tevens als partner verbonden aan de ZLM Tour. Alleen op zaterdag maken wij een uitstap naar Limburg.”

Het etappeschema ziet er als volgt uit:

19 juni Proloog in Yerseke

20 juni Bredene – Heinkenszand

21 juni Etten-Leur – Buchten

22 juni Buchten – Landgraaf

23 juni Start en finish in Brabantse gemeentesEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl