Volg onsRick van Breda wint Omloop Glazen Stad

Zondag 14 april 2019

Elite men - Rick van Breda heeft de 35e editie van de Nobutec Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De coureur van Monkey Town soleerde in het Westlandse Kwintsheul naar de overwinning. Roy Eefting (Jumbo-Visma/De Jonge Renner) bleef het peloton met de rappe Arvid de Kleijn (Metec-TKH) als derde net voor.

Tekst: Dan Rolandus

‘‘Ondanks dat het peloton lange tijd bij elkaar bleef was het een pittige koers en daar moet ik het juist van hebben’’, wees Noord-Hollander Rick van Breda, die vooraf aangaf een lekker trainingsrondje te willen rijden, op zijn overwinning in de zware Omloop van de Braakman (2018) en de derde plaats in de even zware Slag om Norg (2018). ‘’In dat soort koersen kom ik altijd boven drijven.’’

Het peloton bleef in de 172 kilometer lange wielerklassieker door het Westland, Groene Hart en Delfland onder aanvoering van de continentale teams van Metec-TKH en Vlasman alsmede van Monkey Town lange tijd gesloten. Ontsnappingen, of wel speldenprikken van onder andere een groepje met Ronan van Zandbeek (Invicta Watches), Doris de Rijk (NWVG/John Deere), Jordi Talen (Volharding/Artivelo/Diftar Group), Tijmen Snel (AW Groep/SwaBo) en Jeroen Koorn (West-Frisia) werden voortijdig in de kiem gesmoord. Ook de actieve Frank van den Broek (AW Groep/SwaBo) kreeg geen groen licht.

Na ruim 100 kilometer werd het peloton langs de Gaag uit elkaar getrokken en telde de kopgroep in Delft zo’n veertig koplopers. Nog voor het opgaan van de Maasdijk stookte Rick van Breda het vuurtje op en kreeg gezelschap van Joost van der Burg (Vlasman), Jarno Gmelig Meijling (Volharding-Artivelo-Diftar Group), Mitchell Huenders (HSK Trias/Mooi Jong), Stef Krul (Metek-TKH), Nick Kemper(West Frisia) en de thuisrijders Nick van der Meer (Volker Wessels/Merckx) en Sven van Luijk (Willebrord Wil Vooruit). De acht leiders kregen een maximale voorsprong van 40 seconden, maar toen de voorsprong in het laatste rondje van 10 kilometer was geslonken tot onder de 10 seconden, leek een massasprint nabij. Leek, want Noord-Hollander Rick van Breda en Stef Krul namen weer afstand.

Het peloton onder aanvoering van Metec liet de leiders zwemmen, maar dat bleek een misrekening, want waar Stef Krul vanwege kramp moest afhaken, daar bleef Rick van Breda fier overeind. ‘’Ik moet het hebben van aanvallend rijden, wilde de rappe mannen voorblijven, ook toen Krul wegviel wilde ik het in mijn uppie afmaken en dat is gelukt.’’ Roy Eefting stelde zich tevreden met de tweede plaats. ‘’Dit is een mooi begin van het wegseizoen’’, stelde de renner van De Volharding. ‘’Ik heb na het baanseizoen de Ronde van Taiwan even rust gehouden. Nu richt ik me op het wegseizoen. We zaten een beetje te slapen toen de slag viel.’’ Arvid de Kleijn maakte het podium met zijn derde plaats compleet. ‘’Stef Krul zat met die mannen mee voorop, maar de ploegleider (Mathijs Deelen, DR) gaf aan het gat dicht te willen rijden. Ik gaf aan dat ik me goed voelde. Stef Krul en Rick van Breda lagen nog voorop, maar door het afstopwerk van Monkey Town kregen we het gat net niet dicht. Jammer, want nu won ik de sprint van de groep, maar eenmaal bij elkaar had er meer voor mij ingezeten’’, aldus Arvid de Kleijn.

Uitslag 35e Nobutec Omloop van de Glazen Stad in Kwintsheul:  1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Roy Eefting (Vaassen), 3. Arvid de Kleijn (Herveld), 4. Bas van der Kooij (Maassluis), 5. Robin Wennekes (Doodewaard), 6. Robin Blummel (Sint Michielsgestel), 7. Lars Oreel (Goes), 8. André Luijk (Nijkerk), 9. Bjorn Bakker (Wijnjewoude), 10. Jordi Talen (Spijkenisse).

 

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl