Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selecties Franse beloftenkoers Nations Cup

Vrijdag 03 mei 2019

Blog - KNWU-talentcoach Adriaan Helmantel heeft de selectie bekendgemaakt voor de Etoil d'Or en de Entree Brenne et Montmorillonnais.

Met Ide Schelling, Marten Kooistra, Yanne Dorenbos, Lars Oreel, Bas van Belle en Wout van Elzakker (rijdt alleen Etoil d’Or) gaat de selectie van start.

Helmantel verwacht dat het twee zware koersen gaan worden: ''Dit weekend staan er twee wedstrijden op het programma voor de nationale ploeg. Zaterdag 4 mei rijden we de Etoil d’Or. Deze wedstrijd maakt voor het eerst deel uit van de Nations Cup U23. Na een aanloop van honderd kilometer worden er nog vijf plaatselijke rondes gereden met twee korte, steile klimmetjes. Dit zal voor een zware en open koers zorgen. De dag erna starten we met vijf renners in de Entree Brenne et Montmorillonais. Op papier een iets minder lastig parcours waar een sterke sprinter zou moeten kunnen overleven. Ide Schelling en Marten Kooistra komen beide uit de Tour de Bretagne en afhankelijk van hun herstel, zijn dit twee koersen die zij goed aan moeten kunnen. Door een druk wedstrijdprogramma van de meeste Nederlandse ploegen, biedt deze koers de mogelijkheid om een aantal renners op te stellen die voor buitenlandse ploegen rijden en daardoor iets minder in beeld zijn. Ik ben heel benieuwd wat zij kunnen laten zien in deze koersen. Verder is het een mooie gelegenheid om Yanne Dorenbos, die ook op de baan uitkomt maar een minder uitgebreid wegprogramma heeft, twee zware koersen te kunnen laten rijden waardoor hij weer een stapje kan zetten in zijn ontwikkeling.''  

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl