Boels Ladies Tour tot en met 2021 naar Weert

Donderdag 09 mei 2019

Women - De gemeente Weert is in 2019, 2020 en 2021 weer etappeplaats in de Boels Ladies Tour. De Limburgse gemeente ontving ook de afgelopen twee jaar de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s WorldTour.

Deze ritten werden gewonnen door respectievelijk de Duitse Lisa Brennauer en de Deense Amalie Dideriksen. Dit jaar komt de wereldtop bij de vrouwen op woensdag 4 september naar Weert.

Wethouder van sport Tessa Geelen is blij met de komst van de Boels Ladies Tour naar haar gemeente. “We zijn blij dat Weert de komende drie jaar weer etappeplaats is voor dit sportspektakel.  Na het Europees Kampioenschap Triathlon eind mei/begin juni, ook nog eens een topsportevenement als de Boels Ladies Tour. Daar zijn we natuurlijk super trots op. Het mooie aan Weert is de betrokkenheid van lokale verenigingen en ondernemers. Sámen maken we van een wielerwedstrijd een groot sportspektakel. Ook dit jaar worden er weer allerlei leuke, sportieve en gezellige side-events georganiseerd. Ik kijk ernaar uit om, samen met alle toeschouwers, de rensters aan te moedigen!”

Organisator Thijs Rondhuis keert graag terug naar Noord-Limburg. “De afgelopen twee jaren was er een mooie ambiance in Weert, wat niet alleen door de organisatie maar ook door de rensters en teams op waarde werd geschat. Het is prettig samen te werken met een sterk comité. Bovendien zie ik een grote betrokkenheid van veel verschillende partijen. We zijn dan ook blij dat we de komende drie jaren een stabiele basis in Weert hebben.”

De Boels Ladies Tour vindt dit jaar plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september. De vorige editie werd gewonnen door Annemiek van Vleuten. De wereldkampioene tijdrijden won drie van de zes etappes en leidde vanaf de eerste dag van de ronde. De erelijst van de ronde bevat de namen van onder anderen Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Kristin Armstrong, Evelyn Stevens, Chantal Blaak en Ellen van Dijk.

Foto: © Sportfoto 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl