Kijk ook eens op

Volg onsPWZ Zuidenveldtour: opnieuw voor de aanvallers?

Vrijdag 10 mei 2019

Elite men - De PWZ ZUidenveldtour is zaterdag aan de 28e editie toe. Gezocht word naar een opvolger voor Stef Krul. Net als in de door Rick Ottema (2017) en Elmar Reinders (2016) gewonnen edities wisten in die editie enkele vluchters een sprint te ontlopen.

De wedstrijd start zaterdag 11 mei om 12 uur in de Hoofdstraat in Dalen. De renners krijgen zeven keienstroken voorgeschoteld en gaan ook over de lastig lopende klinkerstraat de Limietweg.

Om 15.45 uur komen de renners voor het eerst door op de finish aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Vervolgens rijden de renners twee omlopen van achttien kilometer voordat zij omstreeks 16.30 uur voor de winst mogen sprinten . Totale afstand is 197 kilometer.  

Met Alecto, BEAT, Vlasman en MonkeyTown komen vier Nederlandse continentale teams aan de start. Zij leveren strijd tegen vijf buitenlandse formaties (EVO Pro, Differdange, Cibel, Start en Massi Vivo)en twaalf clubteams: VolkerWessels-Merckx, John Deere-NWVG, De Kannibaal, Allinq-IJsselstreek, Trias-Mooi Jong, Merida-Adelaar, Orange Babies-Invicta, OWC-Zwaluwen, Sensa-Kanjers voor Kanjers, WV West-Frisia, WPGA en De Peddelaars-Hoogeveen.

De wedstrijd is live te zien op PODIUM TV.

VERSLAG PWZ ZUIDENVELDTOUR 2018

Foto: © Rudie OttensEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl