Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

PWZ Zuidenveldtour voor Bugter (+video)

Zaterdag 11 mei 2019

Elite men - Luuc Bugter heeft de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. De renner van BEAT Cycling Club reed solo naar de winst in deze UCI 1.2-wedstrijd.

Bugters aanval volgde op solo's van René Hooghiemster en Adne Koster van Alecto Cycling Team, maar de Arnhemmer hield wel stand. Achter de snelle Bas van der Kooij van MonkeyTown, die tweede werd, werd Yves Coolen namens Beat nog derde.

Een vroege ontsnapping van Robin Lowik (Allinq-IJsselstreek) en Ivar Slik (MonkeyTown) opende de koers. Hoewel de twee de ruimte kregen van het peloton, verdween hun voorsprong als sneeuw voor de zon nadat Lowik lek reed en het peloton op de open vlakke richting Emmer Compascuum op hol sloeg en in vele waaiers uiteen viel.

Het was Peter Koning die vervolgens namens West-Frisia het lont in het kruitvat stak. Luuc Bugter en René Hooghiemster maakten de oversteek en later deden ook Rick van Breda, Adriaan Janssen (MonkeyTown) en Yoeri Havik (Vlasman) dat. Janssen en Havik moesten de voorsten laten gaan toen Yves Coolen, Daan Hoeybergs (BEAT), Bas van der Kooij, Ivar Slik (MonkeyTown), Gijs Meijer, Adne Koster (Alecto), Arne Peters (Merida-Adelaar) aan kwamen sluiten.

Hooghiemster probeerde het eerst ver voor de finish, waarna Adne Koster in de eerste van twee omlopen aanviel. Net voordat hij was terug gehaald ontbond Bugter zijn duivels en die werd niet meer terug gezien door de concurrentie. 

"We hadden besloten lang te wachten met aanvallen, lieten ons ook niet van de wijs brengen door die mannen van Alecto die er vooruit reden. Toen Koster bijna terug gehaald was, ben ik vol aangegaan, ik wilde niemand mee. De afgelopen weken had ik al gevoeld dat ik sterk was, zo was ik in de Ronde van Overijssel mee met de ontsnapping, maar ik viel terug uit de kopgroep door een lekke band. Het maakte me extra gebrand om hier vol voor de zege te gaan. Ik ben heel blij dat ik het gehaald heb. Bij BEAT wil ik proberen nog het beste uit mezelf te halen dit seizoen, er komen nog mooie wedstrijden aan en dit is een geweldig begin."

Foto: © Rudie Ottens

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl