Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baauw en Kimmann schitteren op Papendal

Zaterdag 11 mei 2019

Blog - De eerste dag van de World Cup BMX op Papendal is uitgedraaid op een Nederlands feestje. Nadat eerst Judy Baauw de winst bij de vrouwen naar zich toetrok, was het even later Niek Kimmann die het kunststukje nadeed bij de mannen. Bauw zag met wereldkampioene Laura Smulders een landgenote als derde meegaan op het podium. Voor de 25-jarige Nederlandse was het haar eerste zege in een World Cup wedstrijd.

 “Dit geeft een fantastisch gevoel”, kon Baauw na haar zege haar geluk niet op. Ze straalde van oor tot oor, na haar zege die zeker niet gestolen was, maar na een slimme race tot stand kwam. Baauw profiteerde namelijk optimaal van de strijd tussen de uiteindelijk nummer twee Alise Willoughby en Smulders, die in een strijd met elkaar verwikkeld waren. In de slotfase van de finale heat kwam Baauw echter voorbij, waarna ze op het laatste rechte stuk naar de winst snelde.

Baauw wist wat haar te doen stond, toen ze Smulders en de Amerikaanse met elkaar in gevecht zag. “Ik zag dat Laura van plan was om haar te gaan pakken en dacht; ik moet me er niet mee bemoeien. Het was dus zaak om uit de problemen te blijven en te wachten tot het laatste moment. Dat was de goede tactiek, want ik heb gewonnen.” 

“Ik heb nog nooit eerder een World Cup gewonnen. Dat ik het dan uitgerekend hier doe, op onze thuisbaan en met mijn ouders op de tribune, is heel bijzonder”, aldus Baauw. “Papendal is voor mij wel echt een plek van hoogtepunten. Het was ook hier dat ik voor het eerst de finale bereikte in een World Cup wedstrijd. Ik heb nu ook zeker zin in morgen. De benen zal ik dan wel voelen, maar daar heeft iedereen last van.”

Kimmann ongenaakbaar

Net als in 2018 ging Kimmann bij de mannen op de eerste van twee wedstrijddagen met de winst aan de haal bij de mannen. Nadat hij zich in alle voorrondes al zeer sterk toonde, wist de Nederlander de finale met vertoon van macht naar zijn hand te zetten. In de op twee na laatste bocht leek het nog even mis te gaan, toen Kimmann wel heel ver naar de buitenkant werd gedrongen en een val aanstaande was, maar hij hield stand en liep vervolgens uit op de rest. De Ecuadoriaan Alfredo Campo werd tweede, Jeremy Rencurel uit Frankrijk derde.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl