Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baansprinters trainen op nieuwe KOGA

Dinsdag 14 mei 2019

Elite men - Vandaag trainen de wereldkampioenen teamsprint Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen voor het eerst op de nieuwe hypermoderne KOGA baanfiets.

In het Omnisport in Apeldoorn wordt hard getraind voor de Olympische Spelen die volgend jaar in Tokyo worden gehouden. De baanfiets gaat garant staan voor Olympisch succes. Er is in het ontwerp met name gezocht naar winst op het gebied van aerodynamica. Met de fiets verwacht men een tijdswinst van ongeveer 0,5 seconde op de teamsprint te kunnen boeken.

International brand manager van KOGA, Harald Troost: "Begin maart tijdens het WK baanwielrennen in Polen hebben onze renners met zes wereldtitels bewezen dat ons huidige model KOGA Kimera zeer succesvol is. Met deze nieuwe 'TOKYO' baanfiets bewijzen we als KOGA wederom onze innovatiekracht. Met alle partners is de afgelopen 2 jaar intensief samengewerkt, hetgeen resulteert in een fiets die 35% stijver is, 15% lichter en 24% meer aerodynamisch."

Custom-made

Alle olympische renners krijgen een custom-made KOGA baanfiets. Het frame en het stuur wordt afgestemd op de houding en lengte van de renners. Het EK in Apeldoorn in oktober wordt het eerste moment voor de renners om de fiets in competitie te testen.

Jeffrey Hoogland, wereldkampioen sprint Harrie Lavreysen en Roy van den Berg draaiden vandaag met z'n drieën rondjes in Omnisport Apeldoorn. "Ik ben heel blij met de fiets. We hebben mogen meedenken en ikzelf ben al anderhalf jaar betrokken bij dit project met deze fiets. Wennen was het frame wat langer is, maar daardoor kan ik juist mijn kracht heel goed kwijt. Natuurlijk waren we succesvol met de Kimera's maar richting Tokyo is het heel prettig dat we over een nog snellere fiets kunnen beschikken."

Bondscoach Hugo Haak: "De ontwikkeling van de nieuwe baanfiets is een heel mooi traject geweest met een fantastisch team van wetenschappers en specialisten om de beste en snelste baanfiets ter wereld te ontwikkelen. Het resultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dit geeft ons een extra stimulans om er alles aan te doen om in Tokyo succesvol te zijn op de sprintnummers."

De olympische KOGA baanfiets is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen KOGA, TU Delft, Actiflow, Pontis Engineering, de nationale baanselectie en de KNWU.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl