Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Een bezoek aan de Giro en Ca'Palazzo

Donderdag 16 mei 2019

Blog - Een verslagen renner in de stromende regen, wachtend op de komst van zijn ploegauto. Het duurt niet lang, de fiets gaat op de auto, een troostende arm om de schouder begeleid hem bij het instappen. Het is over. Exit Tom Dumoulin. Het beeld blijft op mijn netvlies hangen. Een stomme valpartij maakt een eind aan de droom van een nieuwe Nederlandse roze trui. 

Een domme uitglijder vorige week in de regen maakte ook bijna een eind aan mijn reis naar de Giro. Geen zin om een meter om te lopen stap ik op gladde schoenen over onze vijver heen om halverwege te bemerken dat er plots geen grip meer is. Ik raak de stenen rand hard en hinkel met een natte broek naar binnen. De grote schrik, kan ik nog wel naar Italië voor het Giro-weekend in Ca'Palazzo? Een week later, aan de vooravond van de vlucht naar Ancona is mijn rechterbeen nog bont en blauw, onder mijn knie zit een dikke bobbel en het is nog pijnlijk. Gisteren de knie getest, het lijkt er op dat het goed gaat komen. 

Ik ben uitgenodigd door Wijnand Luttikholt om komend weekend een aantal dagen te komen fietsen rond zijn gerestaureerde Burgo midden in de Marche, aan de rand van de Apennijnen. Wijnand heeft een fietsweekend georganiseerd rond de aankomst van de 8e etappe van de Giro d'Italia zaterdag aanstaande in Pesaro. De vastgoedondernemer met een hart voor de Italiaanse keuken en de wielersport organiseert een paar keer per jaar fiets- of culinaireweekenden die hij plant rond de vluchten van Ryan Air naar Ancona, vrijdag heen vanaf Weeze en maandag weer terug.  Een paar jaar geleden was ik ook al te gast in het prachtig verbouwde complex van Wijnand voor een prachtig avontuur op de mountainbike. Zie

Voor de komende dagen heeft Wijnand een mooi programma samengesteld. Vrijdag staat in het teken van de vlucht naar Ancona waar we vanaf de luchthaven de binnenlanden in fietsen naar Ca'Palazzo in Pergola. Zaterdag draait alles om de aankomst van de Giro met een fietstocht waarin we 10 jaar terug in de tijd gaan en nemen het voormalige Giro-parcours van Pergola naar Calcinelli. Vanaf daar pakken we het parcours van dit jaar naar de finish in Pesaro. Wijnand heeft een mooie lunchplek gevonden zodat we de renners binnen zien komen met goedgevulde buiken.  Zondag gaat een dag van afzien worden, een tocht over de Tre Monti, de drie bergen Monte Catria, Monte Petrano en Monte Nerone. De drie zaten tien jaar geleden ook in een loodzware Giro d'Italia etappe van en vormen met ruim 33 klimkilometers een absolute uitdaging!

Voor maandag staat uitrusten op het programma, lekker zwemmen in het bad met uitzicht op de bergen, aan het strand en lekker eten. Voor dat laatste gebruikt Wijnand de recepten die culinair schrijver Onno Kleyn tijdens de Giro dagelijks in de Volkskrant publiceert. Dit is een goede bekende van Ca'Palazzo en gaf er al verschillende culinaire clinics. Met de inwendige mens gaat het wel goedkomen. ;Veelbelovend dus! Nu nog hopen dat het weer goed is, de voorspellingen zijn niet al te best. Een regenjasje mee dus en duimen! (Erik Jan Jansen)

 

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl