Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hooghiemster wint Omloop der Kempen

Zondag 19 mei 2019

Elite men - René Hooghiemster heeft de Omloop der Kempen op zijn naam gebracht. De renner van Alecto soleerde naar de winst en had op de streep in Veldhoven tien seconden over op een eerste groep achtervolgers.

Hooghiemster - die vorige week in de PWZ Zuidenveldtour ook al een poging waagde naar de winst te soleren maar toen in de kraag gevat werd - bleef in deze nationale klassieker Bas van der Kooij (tweede) en Wim Stroetinga (derde) voor.

De Fries was samen met ploeggenoot Marco Doets, Yoeri Havik (Vlasman), Adriaan Janssen (MonkeyTown), David Dekker (Metec-TKH) en Jeroen Meijers (De Jonge Renner) bij de concurrentie weg gereden in de finale. Hooghiemster en Meijers raakten samen weg, maar de Brabander moest door een lekke band afhaken, waarmee de weg naar de zege vrij lag voor de latere winnaar.

Hooghiemster droeg de zege op aan zijn overleden ploeggenoot Robbert de Greef.

 

1. René Hooghiemster (Alecto), 2. Bas van der Kooij (MonkeyTown), 3. Wim Stroetinga (Vlasman), 4. Davide Bomboi (Home Solutions), 5. Pieter Jacobs (Hubo-Titan), 7. Jason van Dalen (Metec-TKH), 8. Tristan Scherpenbergh (Davo), 9. Marco Doets (Alecto), 10. Daan van Sintmaartensdijk (Alecto)

Foto: © Sportfoto/Jos KafoeEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl